Hancur Hati

Hello peeps ! tetiba nak luah segalanya dekat sini :(



Hari khamis. Pepagi lagi aku dah bukak lappy. Hmm saja
nak stalk profile dia. Patutlah seminggu dua ni dia asek online fb jer. Memang
aku dah agak, lelaki semua sama jer. Baru clash dua, tiga minggu pasti
dah ada pengganti. Dia pun sama macam lelaki lain yang pernah aku kenal.
Aku rasa malas nak bercinta lagi. Btw, sekarang aku tengah fokus study.
Itu bermakna dia dah tak sayangkan aku lagi kan? hm :(

Ingatkan dia berpegang dengan kata2 dia. Tapi aku silap.
Betul cakap member aku yang dia memang macam tu.
Dia tahu aku sayangkan dia lagi. Kenapa dia buat macam tu?
Hm. mungkin dah jodoh. Takpelah jodoh aku lambat lagi kot.

Mungkin satu hari nanti aku akan jumpa yang betul2 ikhlas.
Dan aku akan jadikan dia kenangan yang terindah dalam hidup aku.
Dan aku harap perempuan yg bersama dengan dia sekarang dapat memahami dia.
Semoga dia berbahagia. Walaupun aku di sini terluka :(

++biar hati rabak, jangan iman koyak++


Apa yang aku nak. Itu yang aku impikan

Hello readers, how r you? how bout your holidays? must be enjoyed rite? Tetiba datang mood nak update blogg niha. Rindu nak menaiplah pulak. Hihi. Maklumlah suka duka aku ada jugak yg aku luahkan di sini. Semua orang ada impian masing2 kann? begitu jugak aku. Korang ada yang letak wish list dekat tepi blog kann? okehh aku tak letak punn -,- so aku nak share wish list aku kat entry ni. Panjang sangat apa yang aku "wish"kan haha so baik aku menaip jep. Apa yang aku nak dalam hidup:

KEJAYAAN/MATLAMAT:
Semua orang mahukan kejayaan begitu jugak aku, satu hari nanti aku nak buktikan yang aku boleh berjaya. Aku nak tewaskan semua yang dihadapan aku. Aku nk berjaya macam kakak2 dan abang aku!! SPM tahun ni insyaallah aku akan struggle betul2. Aku nak masuk Universiti lepas tu nak amik master lepas tu PHD nak ada kerjaya sendiri. Nak jadi KAYA! yaa, ahah besar kan matlamat aku nih?? Tapi itulah yang aku nak capai. INSYALLAH kalau aku ada effort yang lebih :) (FACT)



SAHABAT:

Sahabat yaa, aku nak sangat jumpa kawan2 yang lama2. Aku nak sangat jumpa dorang semua kalau boleh. Hang out sama2. Haha bestnyerr saat itu.(SUBADRA,BATRISYIA,SHAHIRA,SUHAILA,IZZAH,SHAHANIM) erh haha lupa pula kawan2 lain yang kenal aku. Aku perlukan seorang sahabat yang setia. Yang mana kalau aku sedih mereka ada untuk aku. Boleh menggila dengan aku macam ATHIRAH,NAJIHA dan NADIRAH sahabat aku sekarang ini. Aku harap aku takkan kehilangan korang k.

GADGET:
Okeh, yuho0 part nih yang aku suka! omjeahh! Bila aku Dah ada duit nanti aku nak beli semua benda yang aku nak. Tak nak pinjam2 barang kakak2 lagi. Aku nak beli semua benda yang aku nak. Perempuan mmangg tak lari semua ni kan? Haha jeles bhaii bila tengok kawan2 kita yang mampu tuh. Haishh aku hanya mampu memerhati jela.

SESEORANG:
KEkasih hati. Bila ekonomi aku dah stabil aku nak ada seorang prince charming yang boleh layan aku macam puteri raja. HAHA actually jelez aku tengok member2 aku nih hang out dengan boyfriend dorang. Sweet gila kut dan masa tu larh aku mula berangan ala2 pak jenin kann. Kan best tuhh  :(( hmm tapi sokeyhlah tade boyfriend pun takpe sebab aku nak capai kejayaan dulu. Btw, aku banyak scandle so tak payah lah ada boyfriend2 ni. Buang masa dan tenaga kann?? haha *banyaklah sangat

LAIN:
Aku nak ada lesen! motor atau kereta itu aku tak kesah. hmm aku nak jugak ada kenderaan sendiri. So, tadelah aku terperuk kt rumah niyhh. Aku nak life macam orang lain yang boleh hang out dengan kawan2 tapi malangnya kawan2 aku semuanya macam aku gak. Nak keluar pun susah, nak hang out lagilah tak dapat. Ada sesiapa nak jadi pemandu aku tak?? humm :(( jeles kut dengan kehidupan orang lain yang ada kebebasan.


AKHIRkata: Aku nak ubah hidup aku! aku nak belajar rajin2 lepas tuh nak ada kehidupan yang lebih sempurna macam orang lain .Aku nak berjaya.............. ! itu prinsip aku =.=

HOLIDAY ualls

Heyy peeps, well we meet again. Amacam korang cuti ni plan gi mana?? dua minggu tu kawan. Hahah sekarang dah prtengahan bulan 5 pastu bulan 6 kann. Kejapnya masa berlalu, Ya Allah cepatnya masa berlalu. Macam yang aku hadapi pada tahun ni. Moga aku tabah menjalani segala pahit getir. Cuti ni??hm full dengan kelas tambahan lepas ue banyak kenduri kahwin kan.hoh mmg ohsemm, next week pn brother aku nak betunang pulak kan.Bicara soal hati -.- seriously aku masih sayangkan dia. Dapat tengok dia dari jauh pun jadilah. Kadang2 rasa menyesal tinggalkan dia. Arghhh! peduli apa aku. Dia selalu abaikan aku. EGO sangatlah. Sendangkan dalam hati aku mengharap sangat yang dia datang dapatkan aku balik.Tapi itu semua takkan berlaku agaknya. sebab apa?? sebab dia Ego :( kan bagus dia tahu ni. hishh tak guna! but nevermine lah. Okeh got to go now selamat bercuti kepada rakan2 Bella and untuk korang semua juga yerr. ENJOY ur holidayy :)) Assalammualaikum.

Tangisanku




Maybe betul cakap uncle aku, 16 boys think its cool to have a girfriend, but friends and sports are more important to them. He not grown up enough. I should fine someone that can treated me like a princess.Dan sekarang aku menangis kesedihan.Kenapa dia perlu macam ni?? Aku sayang kat dia sangat2.Tapi kenapa dia macam ni?Susah sangat ke nak faham perasaan aku? Aku dah penat engan semua ni.Aku sayang dia.Aku nak dia tahu aku sayang dia. Aku sayang kauuu :') hope lepas nih kau bahagia tanpa aku.Itu yang kau nak selama ni.

Reasons why I love my MOTHER?

lol
this is funny!
read it:

25 REASONS I OWE MY MOTHER
1. My mother taught me TO APPRECIATE A JOB WELL DONE.
'If you're going to kill each other, do it outside. I just finished cleaning.'


2. My mother taught me RELIGION.
'You better pray that will come out of the carpet.'


3. My mother taught me about TIME TRAVEL.
'If you don't straighten up, I'm going to knock you into the middle of next week!'


4. My mother taught me LOGIC.
'Because I said so, that's why.'


5. My mother taught me MORE LOGIC.
'If you fall out of that swing and break your neck, you're not going to the store with me.'


6. My mother taught me FORESIGHT.
'Make sure you wear clean underwear, in case you're in an accident.'


7. My mother taught me IRONY
'Keep crying, and I'll give you something to cry about.'


8. My mother taught me about the science of OSMOSIS.
'Shut your mouth and eat your supper.'


9. My mother taught me about CONTORTIONISM.
'Will you look at that dirt on the back of your neck!'


10. My mother taught me about STAMINA.
'You'll sit there until all that spinach is gone.'


11. My mother taught me about WEATHER.
'This room of yours looks as if a tornado went through it.'


12. My mother taught me about HYPOCRISY.
'If I told you once, I've told you a m illion times. Don't exaggerate!'


13 My mother taught me the CIRCLE OF LIFE.
'I brought you into this world, and I can take you out.'


14.My mother taught me about BEHAVIOR MODIFICATION.
'Stop acting like your father!'


15. My mother taught me about ENVY.
'There are millions of less fortunate children in this world
who don't have wonderful parents like you do.'


16. My mother taught me about ANTICIPATION.
'Just wait until we get home.'


17. My mother taught me about RECEIVING.
'You are going to get it when you get home!'


18. My mother taught me MEDICAL SCIENCE.
'If you don't stop crossing your eyes, they are going to freeze that way.'


19. My mother taught me ESP.
'Put your sweater on; don't you think I know when you are cold?'


20. My mother taught me HUMOR.
'When that lawn mower cuts off your toes, don't come running to me.'


21. My mother taught me HOW TO BECOME AN ADULT.
'If you don't eat your vegetables, you'll never grow up.'


22. My mother taught me GENETICS.
'You're just like your father.'


23. My mother taught me about my ROOTS.
'Shut that door behind you. Do you think you were born in a barn?'


24. My mother taught me WISDOM.
'When you get to be my age, you'll understand.'
And my favorite:


25. My mother taught me about JUSTICE
'One day you'll have kids, and I hope they turn out just like you!!!!'

**after u finished reading it, can u please explain 10 of those to me and tell me why you chose it

thxxxxxxxx =)



My answer will be:


2. My mother taught me RELIGION.
'You better pray that will come out of the carpet.'
 
 
4. My mother taught me LOGIC.
'Because I said so, that's why.'
8. My mother taught me about the science of OSMOSIS.
'Shut your mouth and eat your supper.'

9. My mother taught me about CONTORTIONISM.
'Will you look at that dirt on the back of your neck!'
10. My mother taught me about STAMINA.
'You'll sit there until all that spinach is gone.'

14.My mother taught me about BEHAVIOR MODIFICATION.
'Stop acting like your father!'

16. My mother taught me about ANTICIPATION.
'Just wait until we get home.'

18. My mother taught me MEDICAL SCIENCE.
'If you don't stop crossing your eyes, they are going to freeze that way.

19. My mother taught me ESP.
'Put your sweater on; don't you think I know when you are cold?'

20. My mother taught me HUMOR.
'When that lawn mower cuts off your toes, don't come running to me.'

21. My mother taught me HOW TO BECOME AN ADULT.
'If you don't eat your vegetables, you'll never grow up.'

22. My mother taught me GENETICS.
'You're just like your father.'

23. My mother taught me about my ROOTS.
'Shut that door behind you. Do you think you were born in a barn?'


25. My mother taught me about JUSTICE
'One day you'll have kids, and I hope they turn out just like you!!!!'


says:I choose these because I laughed so hard reading them, my mom used to say all of these. Happy Mothers Day to all mother around the worldexpecially my Momma. ILOVEU so MUch Momma. =)

Tentang rasa?




Hye peeps. sobb2. tetiba pulak haha. Tapi memang betul Bell tengah sedih nii humm. Its all about him3. Okeh this post mmang dedicate untuk orang yang paling Bell sayang.hm Bell tak tahu dah mcam mana nak cakap dengan dea lagi. Sebab everytime Bell cakap masa bengang dea still guna perkataan yang sama.Alaa macam keset radio yg berulang2.Bell naik muak dan tahu apa yg dea bakal cakapkan nanti.Sebenarnya dea tak paham apa yang Bell cakapkan. Hm Bell rasa dea boyfrengg Bell yg setakat ni paling pelik. Err -.-" ade ke dea biarkan kita hidup tanpa dea. Bila dea rasa rindu rasa nak amek tahu baru dea contact Bell. Nama je tinggal satu sekolah but "heyy u ni siapa erk?? Ouh buat bodo jerr". PENEGASAN:Macam Hidup Single saja sayang.


 Hm kadang2 Bell malas nak cakap dengaan dea nanti mulalah ribut taufan kan sayang. Cakap sekali lepas tuh buat balik. Sapelah kita kann. Boy act first NOT girl act first. Tapi itulah hakikatnya -.-" terkadang rasa mcam perigi cari timba lak. Tak rindu ke dea -.-" ? Okeh disebabkan dea begitulah Bell kena ikut rentak perangai dea yang kadang2 cunn kdang2 menggila EGo. Tapi no matter what Bell sayangkan dea sangat taw .And one more things, hm Bell ni memang kuat cemburulah. Memang KUAT cemburu. Dea patut tahu tu, perempuan mana tak cemburu kalau bf dea wall to wall dengan prempuan lain pluss comment2 dgan prempuan lain kan3?. Bell tak pernah halang dea berkawan. Tapi Bell nak dea tahu yang Bell selalu stalker wall dea. :( tapi Bell diamkan diri jerrh bila benda sudah terang lagi bersuluh. Malas nak cakap lagi.


 Kadang Bell rasa mcam Bell ni tunggul batu je. If you're my boyfriend you should know who i'am k. Entahlahh bila dea buat mcam ue Bell rasa Bell is nobody in his life. Tak berguna. Nak harapkan kasih sayang orang lain. HMm sorry sangat2 sebab Bell dah luahkan perasaan pasal dea kat sini. Bell sayang dea sangat. Harap2 dea berubah jadi yang dahulu balik.Suatu masa yang kali pertama kenal dea:')

Pensil dan Pemadam

Renung-renungkan:





Pensel : Saya minta maaf.

...
Pemadam : Untuk apa? Awak tak buat salah pun.

Pensel : Saya minta maaf disebabkan saya, awak cedera. Setiap kali saya buat silap, awak pasti berada di situ untnk membetulkan kesilapan saya. Tapi setiap kali awak memadam kesilapan saya, awak kehilangan sebahagian dari diri awak. Awak menjadi semakin kecil.

Pemadam : Itu betul, tapi saya langsung tak kisah tentangnya kerana saya dibuat untuk membetulkan kesilapan yang awak buat. Walaupun suatu hari nanti saya tahu yang saya pasti akan hilang, saya berbangga dengan kerja saya ini. Jadi janganlah risau. Saya tak mahu melihat awak bersedih.

# Ingatlah, ibubapa kita juga boleh diibaratkan sebagai Pemadam manakala kita pula sebagai Pensel. Mereka sentiasa berada di sisi kita, membetulkan segala kesilapan yang kita lakukan..mereka adalah ibarat pemadam terbaik untuk anak-anak mereka..Selagi mereka hidup jangan sia-siakan mereka...

# Jagalah ibubapa anda dan balaslah jasa mereka degan kebaikan...

#begitulah juga dengan sahabat.
 

Entri Mencari Kenalan Baru.

          ANDA KESUNYIAN DAN INGIN MENCARI TEMAN?
 
BORING..BORING
KALAU ADA KAWAN KAN BEST
BOLEH AJAK SEMBANG2
BOLEH GI LEPAKING2
SO SIAPA SIAPA NAK CARI KENALAN
JANGAN MALU MALU PROMOTE
DIRI KORANG KAT RUANG COMMENT K.

CONTOH :

 
Hyep saya Bella a.k.a Chillue Charlie ,umur 17,agak peramah,cool dan ingin mencari kenalan baru ,kalau siapa2 sudi berkenalan email2 lah saya di chillue.charlie99@rocketmail.com. sekian.

 
says:Hihi actually caye nk tmbahkan kenalan. Dah ocan engan kenalan di facebuk dan tweeter. Nak pulak ace kenalan baru kat blogger ni ann2. Kalau awak cudi awak commentlah erh2. :')
 
 
 
Jalan manakah yang anda pilih?

Antara dua jalan?

Mana satu yang mendatangkan kebaikan yang banyak?

Mana satu yang mendatangkan kemudaratan yang banyak?

Jalan mana anda pilih :

1. Jalan kanan : Apabila anda dan sahabat anda lalui, anda akan menerima kecelakaan yang besar. Tapi oleh kerana anda mempunyai kemahiran yang tinggi, anda tidak terkorban, tapi sahabat anda yang banyak terkorban dan perjuangan yang didukung sangat tipis untuk diteruskan.


2. Jalan kiri : Apabila anda dan sahabat anda lalui, anda terkorban. Tapi sahabat anda tidak terkorban kerana mereka mempunyai kemahiran yang tinggi untuk melalui jalan ini dan peluang untuk meneruskan perjuangan lebih besar.

Manakah jalan yang anda pilih?

Kenapa Kawan Baik Bukan Kekasih?

Kadangkala kita akan terfikir sesuatu.
Mengapa kita tidak bercinta dengan kawan yang sangat mengenali kita?
Mengapa kita tidak bersama dengan kawan yang kenal luar dan dalam kita?
Mengapa kita tidak boleh menyayangi kawan itu lebih dari sepatutnya?
Mengapa kita tidak pernah melihat dia lebih daripada sekadar kawan biasa?

Kadangkala kita terfikir bila suatu benda terjadi.
Mengapa bukan kawan baik itu yang kita sayangi?
Mengapa bukan kawan baik itu yang kita cintai?
Mengapa bukan kawan baik itu yang kita kasihi?
Mengapa bukan kawan baik itu, sedangkan dia lebih memahami?

Dan itu semua hanya akan tinggal sebagai persoalan yang tiada jawapan paling kukuh kerana kita akan sering tertanya-tanya benda yang sama setiap kali kita menghadap jalan buntu dalam perhubungan sedia ada. Setiap kali kita lihat hubungan cinta kita terumbang ambing tanpa paksi yang kukuh yang dibina, kita akan berpatah balik pada persahabatan yang setia. Kita melihat bahawa hubungan persahabatan itu lebih kukuh berbanding percintaan, walaupun kita sering terlupa, percintaan kita bermula dengan hubungan persahabatan, cuma si dia itu yang mungkin ditakdirkan untuk bersama kita, dan bukan kawan baik yang setia.


[Sumber gambar]

Kawan baik akan kekal kawan baik.
Itu sahaja yang awak perlu ingat.
Kawan.
:)

Tatkala Merinduimu ✿~

♥ Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah daku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi... ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..

✿~ Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..

✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..

✿~ Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..

✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

✿~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

p/s : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia..♥♥

As University Students

Heyy guys, ok yesterday I went to Seminar Skor A' at Multimedia University College, Melaka. Yesterday was a tiring day. And today I'm not going to school due to feel very sleepy. My mother gave me a permission to skip class. Hooyeahh~ this is my opportunity to wrote something here guys. Back to the topic I'm gonna talked about my journey at MMU. Huhu actually I'm not to wrote down for it. HAHA lets the picture talked about :

 


Smart tak? okaii2 they are all my fellow classmates yang tersayang.




My baby mowkx snapping pitca with me in the hall when we're fucking bored.





Why my faces being like that huh?? totally grrr--'



Exhauted -.- forced smile




Tudung senget benget.haha so what??




Another one my bestie, Fatin Nadirah hoho




Hehew together we are :")





Fatin,Athirah,me and Mr Ganesh Ronaldo.haha





_TAMAT_

Dalam P|E|N|C|A|R|I|A|N

Carilah LELAKI yang mampu menjadi IMAM untukmu.
Yang menitis air mata melihat kesakitanmu ketika melahirkan zuriatnya.
Lelaki yang membangunkanmu untuk BERIBADAT bersama-sama di sepertiga malam..

Seorang lelaki yang baik, dia pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik.. ♥
...
Bukan menghanyutkan (◠‿◠)

Jika pencarian itu telah engkau temui, jangan lupa bersyukur kepada-Nya. Jadilah PERMAISURI hatinya, peneman dikala SUKA dan DUKA, pengubat RINDU dan LARA. InsyaALLAH :)


Imsays "okaii-2 satu hari nnti sya nak cari suami mcam ciri2 di atas" *ecehh SPM pun belum lepas ade hati nak bersuami. haha.

Aplikasi Di Fesbuk ?!

Heyy peeps, moning uallss. Bajet ramai readers yg tengoklah tu.haha, okei today im gonna talked about application that appeared at facebook. Okei jum kite shortkan citer. Hm korang semua mesti ada facebook kan?? Selalu tak main aplikasi kat situ?? Contohnya Apa maksud nama anda?,Seberapa comelkah anda? Bila anda akan berkahwin? erk -.- ' haha. Ouh mummy I wanna get some try too..

 

Chillue got Yellow.
 
Yellows are the most fun-loving, free-spirited, energetic, and childlike personalities in the aura spectrum. Yellows are wonderful, sensitive, optimistic beings, whose life purpose is to bring joy to people, to have fun, and to help heal the planet. Yellows can either be very shy and sensitive, or they can be the life of the party. These playful characters have a great sense of humor. They love to laugh and to make others laugh. Yellows believe life is to be enjoyed. They like to live life freely.
 
Haha this is really who im !
 
 
 
 

What kind of guy will fall for you??

The Thoughtfully Cute guy
 

The guy that when you get home from work will have made dinner because you had to work today, or brings you flowers on wednesday just because he wanted to make the rest of the week better. He's the guy who when you wake up will be watching you sleep because you were just too beautiful to wake. This guy is a keeper keep him close and never let him go, you will be glad for him when your in labor and he looks at you all sweaty, makeup running while your cursing him and says look at her she so beautiful.

Thoughtfully Cute guy?? w0ww i hope so.




Are you in Love?

Fallen
You have completely fallen in love with your significant other. Whether he knows it or not you will stay beside them til the very end. You would do anything to save him and let nothing stand in the way...You will have a happy long life with the person you love.






Heyy this is not me yaa.




 NOta kakiku:B0lehh percaya ke tak aplikasi2 dekat facebook ni?? hoho actually aplikasi ni hanyalah mainan semata2, tapi kadang2 adanya betul secara kebetulan. Takpayah nak percaya benda2 ni. kang khurafat pulak kann. kbye.

Jangan Kata "Sunyi"




Sunyi i2 menyakitkan.
Apa yang ada dengan "kesuniyian"??
Buat seorang aku jadi letih
Buat jiwa aku makin letih
Pulihkanlah
Iklaskan jiwa aku.
Aminn.

.


.


.


❤Bila bersendirian... Jangan rasa kesepian Walau tanpa teman Kita tetap diperhatikan Dalam gelap atau terang ...Ada mata yang sentiasa jaga Melihat perlakuan dan rasa Mencatat dosa atau pahala ....˙

❤Bila bersendirian.... Jangan katakan “aku sunyi” Sebaliknya selalu bisikan di dalam hati ....Pada diriku sentiasa Ada Pemerhati ˙ ˙•...

❤Bila bersendirian.... Teruji keikhlasan tanpa kejian atau pujian ....Apakah terus ada kesetian.... Berfikir dan berzikir Dengan tulus kesunyian"*¨*

Kekuatan & Kelemahan

Awak tahu..

Saya sayang awak.. tapi saya susah nak tunjuk..

Bila saya buat apa².. orang pertama yang saya fikirkan adalah awak..

Tapi saya tak pasti.. awak pernah fikirkan saya atau tidak..



Awak tahu..

Awak lar punca kekuatan dan semangat saya..

Saya rasa awak juga tak tahu..

Awak jugalah puncanya membuatkan hari saya down.. tidak berseri.. lemau dan basi..






Kata² dan percakapan awak bagaikan radio menjadi halwa telinga saya..

Saya suka sangat bila dapat dengar suara awak dalam phone. haha.

Tapi... kadang² awak sedar atau tidak.. kata² awak jugalah menjadi belati menoreh² perasaan saya..



Awak buat saya ketawa.. tapi dalam masa yang sama awak buat saya menangis..

Saya benci awak.. tapi masih juga sayangkan awak..

Mungkin sebab sayang lah saya mudah tersentuh dengan setiap perangai awak..

Kerana.. awaklah kekuatan dan awak jugalah kelemahan saya..





#:Saya nak awak tahu yang saya sayang awak sangat2 dan taknak kehilangan awak :')

(^_^) Dia Kawan Saya.




 





















Selalu camni , kawan aku selalu tahu aku ada problem , thanks to Athirah Idris. thanks sebab aku baru tahu aku bodo tanggung sedih sorang sorang sedangkan aku tahu kau ada untuk tengokkan aku . thanks bby m0wk :') Muahahah.

Awak, Awak Rindu Saya Tak?

Pergh. Pergh. Pergh.
Zaman bercinta ni, rindu dia lain macam.
Lagi pulak ber-boyfriendkan lelaki yang bermulut manis.
Nasib baik aku selalu busy, kalau tak dah masuk Tanjung Rambutan dah aku asyik teringat ke dia je.

Yang si Izzham ni suka berperangai puaka jugak.

Bila aku rindu kat dia gegila, time tu la dia buzy keje, ada itu la, ada ini la.


Pastu aku dah tak rindu - eh kurang rindu dia pulak menyendeng-nyendeng kat aku kata dia rindu.


Time aku busy takkan dilayan la.


Sorry, girlfriend awak ni workaholic dia lain macam sikit.


Bila kita rindu pada seseorang, rasa nak luah. Saya rindukan awak. Kadang-kadang dekat bestie, kadang-kadang di twitter, SANGAT kadang-kadang Facebook.


Kadang-kadang cukuplah sehelai kertas dan mata pena.


Baby, I miss you.

Ok. Lepas tu mesti ada rasa nak tanya sesuatu - ngada-ngada pesen orang bercinta la kan?


Baby rindu bie tak?


Adoiyai. Actually soalan ni superfail macam soalan "Awak Dah Makan?"


Dan secara jujurnya, (sebelum aku berhujah pasal ape aku tak suka), aku pun buat gak kengkadang. Manjalah - kononnye. Padahal mengade-ngade.


Well put it this way.


Kau jangan nak kelentonglah kau rindu dia 7/2.


Of course time tidur dia dah terlepas dari fikiran dan kerinduan kau.


Sesetengah masa kau bergelak ketawa (walaupun mungkin bukan setiap masa) dengan kawan-kawan, mesti ada masa kau 'terlupa' tentang dia.


Kepala otak kau ada banyak benda nak pikir - keje sekolah, makan, buzy bagai - kau tension dengan duit - ada ke time tu kau nak semakkan fikiran pasal dia?


Eh, kasar sangat bahasa tu - ada ke masa nak rindu dia?


Kalau kau masih belajar, eh, exam dah dekat, homework tak siap lagi. Mak aih! Tak sempat!


Dengan tmbahan lagi. Pn Rahmah tu dah la suare dia sakit bila dengar.Yada yada yada :P


Banyak sangat masa kau nak rindukan dia?


Melainkan - kerja kau duduk melangut tanpa ada apa-apa keperluan untuk meneruskan kehidupan secara normal (makan-tidur-makan-tidur itu hidup tak normal okey) - maka kau berhak kata kau rindu dia setiap masa.



Ok, aku dalam kategori 1. Kahkahkah.


Kategori Wanita  Yang Sibuk- Bakal Suri Rumah Tangga Derhaka Sebab Tulis Entri Kutuk Boyfriend Sendiri.Muahahah :D (tade niat ponnn)


Setakat ni faham tak apa yang aku cuba nak sampaikan ni?
Hahaha.

Apa yang aku cuba nak sampaikan adalah : aku tak de lah rindu si Izzham ni setiap masa. Tapi rindu tu datang juga kalau fikiran aku tak semak pasal kerja dan ape jadah lagi sebab roh aku ditiupkan dalam jasad aku ni.



Jadi, apa bila dia tanya :

Baby, I miss you so much. :( (Emoticon itu wajib demi menyampaikan maksud mendalam)


Baby rindu bie tak?


Dan saat itu aku tengah busy basuh kain (contoh). Kang aku cakap rindu, dah tipu.


(Padahal kebiasaannya jawab : RINDU jgak!)


Kang aku jujur sangat kang, tacingg plak die.


Kan kite sayang kat die.


Tacing kang, kite juge yang susah.


So rasa-rasa apa perlu dibuat?
Takkan nak marah die rindu kite, ye dak?
Kite pun rindu juge kat die.


Tapi bila tanya soalan gitu ; pada akulah , jawapan tu jadi cam kurang ikhlas. Hihihi.
Tak de lah sampai jawab terpaksa tapi err-- hampir jugalah. Hehehe.
Sebab aku kalau aku rindu pada dia, aku suke guraw dgan dea, tak punn cari phatian die. Hahaha.
Dan aku akan cakap.
Huahuahua.
Macam sekarang, aku RINDU pada dia.


Kesimpulannya: Kepada awak yang dengan rela hati memenjarakan diri awak dalam hati saya, janganlah tanya saya selalu sangat saya rindu ke awak ke tidak. Saya rindu awak. Tapi kalau nak kata tiap masa tu tidaklah kan, sebab saya kan selalu buzy yang kengkadang tuh buzy tidurrr >.<Tak perlu tanyalah kan, awak tahu kan siapa di hati saya?
Hik hik!
#gelakgayaEllydanEz.


Eh, gotta go! Saya mahu keluar , (baca : bestie ) tyra aumm.
Bye peeps!

Jatuh Cinta Lagi ^.~



"jatuh cinta lagi, lagi2 ku jatuh cinta" lalala~ Hye peeps, hoho lama sudah Bell tak update blog ni, haishh abis kelam smua, hah ok Bell dah mula jatuh cinta sekali lgi. Whatt?? Jatuh CINTA sekali lagi?? Kau biar betik Bella ??! okeyy mmg ye pun, aku dah jatuh cinta sekali lagi larh, huwm. Haha aku tak taw larh nak kata ape, mmng aku dh jatuh hati dkat dia, nak buat mcam mana kan. 0uhh capital I u're so sweet. heee~ saje mnggatal, huwm but blum declair ape2 lagi sbab Bell sruh dia bagi waktu untuk pikir masak2 cuz dia bdk under age dan perknalan ni pun mcm terlalu awal, haha knal pun disbabkan bestie aku gak. huishh truely im falling in love to u capital I ! HAHa but hm give me a time k.  We had a right love but at wrong time :')

RUTIN seorang PELAJAR

Heyy ualls, huhh sungguh tak brmaya Bell tghari bgini., uwarggghh ! Homework cikgu bagi banyak sgt wokk ! hm mntang-2 lah aku ni budak form5, perhh huntunglarhh kan~ Hadoii macam mana ni?? Homework sangatlha mnggunung ganang tapi aku ni watlek watpeace. Lerhh dah macam takde bnde pulak kann, pdahal homework banyak tak siap. Macam-2 lah nak kne buat sbagai kehidupan seorang pelajar ni. Hadushh homework beranak pinak dalam beg sekolah tuh, sempat lagi aku ni mengupadate blog ni kann. okeii no hal larhh untuk smua readers tercayang aku gak :)





says: Hahah betul kan?? macam tu larhh rutin aku setiap hari, homework ditangguh-2 tapi berfebuk 24 jam, haha so guys yang sbagai seorang pelajar jugak mstilah mengatur masa tu betul-2 supaya takdelah kerja tuh tertangguh dan memenatkan.

Salam Maulidur Rasul

Heyy korang semua, firstly nak ucapkan Salam Maulidu Rasul kepada semua umat Islam . h0oyeahh harini bufday rasulullah larh weii ! ok best arh kaum lelaki kat luar sane , mesti best berarak pagi-2 ni kann. Aku nak join tapi tak dapat pongg, so klau korang  macam aku apa kata kita buat pahala dipagi hari yang mulia . Jomm selawat bersama-2.

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
Selawat salam dipohon lagi
  صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
Selawat salam dipohon lagi

يَا نَبِيْ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
Wahai Nabi salam atasmu
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيْكَ
Wahai Rasul, salam atasmu
يَا حَبِيْبُ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
Wahai kekasih, salam atasmu
صَلَوَاتُ الله عَلَيْكَ
Selawat Allah ke atasmu

أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا
Bulan purnama menyinari kita
فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ
Hilang segala cahaya
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
Indah menawan tak pernah dilihat
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُوْرِ
Wajah gembira sepanjang hayat

أَنْتَ شَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
Kaulah matahari, kaulah bulan
أَنْتَ نُوْرٌ فَوْقَ نُوْرٍ
Kaulah cahaya mengatasi cahaya
أَنْتَ إِكْسِيْرٌ وَغَالِي
Kaulah rahsia hidup mulia
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُوْرِ
Kaulah menyuluhi jiwa

يَا حَبِيْبِيْ يَا مُحَمَّد
Wahai kekasihku, ya Muhammad
يَا عَرُوْسَ الْخَافِقَيْنِ
Wahai pendamping indah sejagat
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّدُ
Wahai Nabi dijulang dipuja
يَا إِمَامَ الْقِبْلَتَيْنِ
Wahai imam 2 kiblat

مَنْ رَأَى وَجْهَكَ يَسْعَد
Bahagialah orang memandang wajahmu
يَا كَرِيْمَ الْوَالِدَيْنِ
Wahai penghulu keturunan mulia
حَوْضُكَ الصَّافِى الْمُبَرَّد
Kolam airmu sejuk jernih
وِرْدُنَا يَوْمَ النُّشُوْرِ
Kunjungi kami pada hari akhirat

مَا رَأَيْنَا الْعِيْسَ حَنَّتْ
Sepanjang malam unta berjalan
بِالسُّرَى إِلاَّ إِلَيْكَ
Tiada berhenti rindukanmu
وَالْغَمَامَةْ قَدْ اَظَلَّتْ
Engkau dipayungi awan putih
وَالْمَلاَ صَلُّوْا عَلَيْكَ
Dan Malaikat sama berselawat

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى
Allah mengetahui rahsia sulit
مُسْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ
Dialah menyahut semua seruan
رَبِّ إرْحَمْنَا جَمِيْعًا
Wahai Tuhan Rahmatilah kami
بِجَمِيْعِ الصَّالِحَاتِ
Dengan segala amalan soleh

وَصَلاَةُ الله عَلَى أَحْمَد
Selawat Allah ke atas Muhammad
عَدَّ تَحْرِيْرِ السُّطُوْرِ
Sebanyak baris kertas ditulis
أَحْمَدُ الْهَادِي مُحَمَّد
Ahmad Muhammad petunjuk jalan
صَاحِبُ الْوَجْهِ الْمُنِيْرِ
Empunya wajah berseri menawan

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
Selawat salam dipohon lagi
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
Selawat salam dipohon lagi

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَيْهِ
Wahai Tuhan, selawat dan salam dan keberkatan atasnya


~Amin~

GOssip TINGKAP PECAH ??



Heyy guys, shhhttt anak badak tngh tidur mana boleh bising-2 kang kena marah lagi. hikhik. 0keii mulut kau memang LONGKANG gilerr lah jhaii !.. hahAKx okeyy mmber kat sane jangan terasa pulak yerr . Ini ditujukan oleh Puan jiran di hadapan rumah aku. Ape kaitan dengan mulut LONGKANG dan gossip TINGKAP PECAH?? okeyy btw msti pernah dengar "weii mulut kau macam org kampung lah" ! haHA sebab mulut badan binasa . Orang taman sekarang pun dh macam orang kampung kann, mksud aku mulut sejenis LONGKANG ni larh .

Haishh ini ditujukan kepada suri-2 rumah yang slalu bukak Gossip TINGKAP PECAH di pgi hari time nak sidai kain baju. kann-3 , jarang pulak kita nak tengok orng yg bkerjaya ni bergossip. Puan jiran hentikanlah segala gossip2 TINGKAP PECAH kau tuh. Bukan apa takut akan menabur fitnah satu hari nanti., malah akan terkena dibatang hidung sendiri. Puan jiran tak penat ke asek dok bergossip tentang orang ?? Buang air liur kau jer menabur fitnah plus-2 mngumpat pasal orang sekali., diri Puan jiran pun belum tentu dah cukup smpurna dimata orang ramai malah akan mnambahkan dosa yg free-2 je Puan jiran dapat.

 Seriously, aku pnmn bukannya suka nk hamek port dlam bnde-2 ni even umur aku masih remaja, tapi bila korang dengar orang mulut LONGKANG mcam Puan jiran yang menabur fitnah ke atas korang apa yang akan korang buat?? sedangkan selame ni kita pun tak pernah nak hamek tahu perihal mereka. Orang yang lbih tua mcam Puan jiran ptutnya lagi arif dalam bab ni . Aku nak lalu depan rumah kau pun dh tak hingin .Harap sangat Puan jiran dapat berubah.



KATAaku: Macam nak bakor hidup-2 jer kucing Puan jiran tuh, haishh nasib baik tak buat gitu  :')

M A G I C I A N | i l0ikeee |~

Heyy guys we meet again at the same pretty bloggie., ok harini aku nak share something dengan korang bukan ape taww maybe sbb aku excited sgtt dengan perkare yg aku nk story2 ni. Haha yang macam korang semua tahu smlam Chinese New Year kann. So malam tuh aku bukaklah tv channel brape tah kann, disbabkan aku tak ngant0k aku layan lah tv show china tuh. Show pasal ho0yeahh~ pasal MAGIC! best gilerr weii, magician dea sume hensem-2 beb haha tuh yang aku shuke tuh. hahah okeyy salah sorang daripadanye sangatlahh aku minat andd mmng femes lah bab magic2. okeyy tengoklah si hensem ni :



okeyy sorrylha ni video bukan nk tunjuk magic show ke hape cume haha aku shuke doee tgk muke dea., Okk lupe nak bagitahu name dea Liu Qian, name punn comeii kann. Hahaha tak taw nape aku teruje sangat andd btw aku harap kan bagus aku ade boifrengg magician macam Liu Qian ni, everytime aku bosan or sedihh dea boleh buat aku happy. Lagi satu perhhh sape yang jadi voluntiarr naik kat atas pentas tuh mmg bertuah gilerr nak2 lagi kalau girl2 lha kann dah tntu2 dapat bear dari dea, ouhh sweetnyee kann . HAha.






Notakakiku: okkeyy daa nak sambung berangan dgn MR .Magician . hahahaaxx~

ini | MEMANG | aku.

Hee hye.
Entry ni aku nak buat dengan sangggggggat panjang. so korang tak payah sangat lah nak baca entry yang satu ni. motif aku pun taknak ramai yang baca kalau ada lah. mana lah tau sweetstalker ada kat sini. harhar. lagipun semua ni pasal diri aku sendiri. ofcoz hangpa taknak baca. okey nak pergi dah ? babai awak. sayang awak ! [ :O ]

Ada la beberapa hari lepas, member aku tanya something kat aku. "macam mana kau boleh keras hati ea?" something like that la soalan dia. daya ingatan aku pun bukannya sekuat tiger. Lol. dan aku macam biasa lah. benda yang aku fikir mesti masuk dalam mimpi aku. pelik haha tidak. so, dalam mimpi aku tu. aku rasa aku bukan keras hati. mungkin realitinya aku ni keras kepala ada lah. Lol. okey, mungkin aku ni jenis yang kuat tacingg ke kuat hati (my mom said) ke something yang aku tak dapat nak describe. contoh, kalau aku bergaduh dgn adik aku, than aku marah dia aku boleh mnangis sbb ksian kat dia kena marah.haHA. Lagi satu aku cpat mnangis dgn org yang aku syang, sebab aku pernah mengalaminya. dalam hidup aku pun aku ada pegang beberapa quotes yang bantu aku.

Belajar Dari Pengalaman.

Mungkin aku tak banyak sangat pengalaman. tapi pengalaman lah yang buat aku lebih dewasa. kalau setakat benda remeh. aku memang ketepikan. yela, kalau kita asyik fikir benda remeh buat kita sedih, down, atau apa lah tak guna jugak. benda takkan berubah kecuali kita yang bergerak kedepan ubah segala benda tu. kalau nak jadi kuat hati ke apa ke boleh untuk orang yang nak. lain orang lain cara kan ? tapi aku jadi kuat hati macam gini sebab pengalaman. ahh aku cakap macam orang yang makan garam dulu je. aku memang suka cari pengalaman. kalau boleh semua benda aku nak cuba. sekarang ni pun aku dah tau macam mana nak pilih kawan. kawan yang berguna lah bukan tak guna ceh :/ dan sebab pengalaman tu lah aku jadi sangat keras hati untuk suka budak lelaki sekarang ni. buang masa I je,.

I'm not playing Hard To Get but Can Never Get.

Ini pulak untuk crush. okey maksud crush ialah kita sukakan seseorang tanpa tahu sebab mungkin dan malu didepan mereka. OhMy! ~(-.-)~ tapi bagi aku, crush tu aku gelarkan pada seseorang yang pasti aku takkan dapat. dan bila difikir, aku memang dari dulu having crush with someone yang aku takkan dapat. aku okey dengan itu. sebab bila kita yakin kita takkan dapat orang itu, so kita takkan ada masalah bila one day kita taknak suka orang tu lagi. alaa, amacam kita suka watak dalam novel, komik, drama, cerita or apalah. same goes here. faham ? baguih. dengan itu, kita takan rasa sedih yang teramat or jadi rendah diri yang teramat :)

Don't Regret Anything You Do, Just Learn From It And Move On.

Penah dengar or terbaca tak, once korang regret, korang akan rasa serba salah yang teramat sangat sampai itu membebankan kelapa otak korang? so, apapun korang buat, jangan pernah menyesal. benda itu takkan berubah. benda dah lepas. kita tak boleh nak patah balik even pakai time mechine kalau ada lah. kalau ada terbuat salah atau pilih pilihan yang salah, aku mesti pilih menyesal adalah pilihan yang sanggggggat terakhir. apa yang aku akan buat aku fikir baik baik dulu sebelum jauh ketengah. pasal masalah aku yang lepas, aku biarkan lepas. masa depan panjang lagi. dan kehidupan sebenarnya sangat singkat kalau nak fikir pasal menyesal tak sudah tu. tidak ada gunayainya pun hadoiyai. ahaks.

Forgive And Forget.

Aku actually senang maafkan orang lain. tapi once orang tu dah buat aku sakit hati rasa macam nak bunuh kau immediately, aku boleh maafkan walaupun tak rela dan TAK KAN LUPA benda yang orang tu buat kat aku. never. aku jenis pendendam bukan pembalas dendam. and macam biasa, kalau orang tu dah melampau memang aku pakai aku punya prinsip tu - "Kaki Dibalas Kaki". orang tu akan terima benda yang sama apa yang dia buat kat aku. kalau aku dah buat faham faham je lah aku dah tak suka kau lagi. tapi jangan risau, aku baik dengan orang yang baik dengan aku. aku memang sangat senang maafkan kawan aku. tak kesah lah kawan yang macam mana pun, aku senang maafkan even buat aku annoyed tahap nak lapah daging dorang. bhahaha *ketawa jahat*

One To Speak, And Another To Hear.

Mungkin tak ramai tahu yang aku ni ada masalah. mungkin jugak yang tahu aku ni ada masalah. sebab aku tak boleh nak luahkan masalah aku kat orang lain. aku takan dapat selesaikan masalah aku dengan bagitau orang semua. takan. aku pun jenis yang suka lari dari masalah. mungkin tak kesemua masalah aku lari. untuk masalah yang kalau lama lama aku biarkan dia akan fade away sendiri. itu masalah remeh. tak kesah pun. tapi aku akan rasa masalah aku selesai bila aku selesaikan masalah orang. dengar apa dorang cakap, tanya. aku jawab apa yang aku tau. dia dapat selesai masalah, aku pun lupakan masalah aku. tapi tak semua orang macam aku. selesai masalah orang, selesai sudah masalah kita. ada jugak orang yang tak reti nak selesaikan masalah sendiri dan masalah orang. so, jangan cari nahas. bagi orang macam tu, korang patut luahkan masalah korang kat orang lain sebab korang pun perlukan bantuan :)

The Soul Would Have No Rainbow If The Eyes Had No Tears.

Ramai orang cakap nangis boleh redakan perasaan. a'a. memang. sangat berkesan. nangis sekali je, berapa lama pun tak kesah. asalkan lepas tu dah tak nangis dah. baru lah ada semangat baru lepas redakan semua perasaan tu. tapi bagi aku, aku susah sangat nak nangis depan orang. nangis redakan masalah memang jarang sekali. sangat jarang. sangat. sometimes kalau dengar lagu sedih pastu menghayati pulak tu lirik memang nangis lah lagi lagi tengah sorang sorang. wahahaha. entah lah. aku rasa aku ni mutant kot. time benda tu sedih, aku tak nangis. time benda tu macam biasa je aku nangis pulak. tetibe je sentap kat hati. alaa, boleh kata aku ni jenis senang nangis jugak lah tapi pada benda yang takda kena mengena dengan hidup aku. aku tengok iklan pun boleh nagis sebab aku letakkan diri aku kat watak iklan tu. peh sedih siot. tengok cerita pun aku boleh nangis lagi lagi kalau cerita tu pasal persahabatan yang sangggat akrab pastu something happen. pehh. tah pape aku nih.

Ahh aku. makin banyak taip makin tak betul. makin aku tak paham. makin awak yang mungkin masih membaca ni tak paham. hehehe. okey adios.


p/s : kecewa dan resah boleh jadikan kita seorang yg  jahat n the highway padam dia guna kekuatan minda, hati. harhar.

Tinta Hatiku:Kesedihan di sebalik senyuman.



Di sebalik senyuman dan kegembiraan pasti ada kesedihan....xsemua orang mampu tersenyum ketika sedih...begitu juga orang yang penuh dengan senyuman dan kegembiraan tidak mampu menunjukkan kesedihan nya.....

sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA... sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN ... sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi... sesekali kita perlu TERLUKA untuk kita kenal siapa DIRI kita disisiNya...♥

Rutin Harian ~

Heyy guyss, huhu tetibe tergerak hati nak masuk entry niha. Okeyy haha aku dh mule nak merepek kerepek ni k , huhh okeyhh aku lately ni mmg buzy glerr beb, pasal sekolah hee., hmm okeyy aku dgh form 5 sekarang so kenalah kumpul markah koku banyak2 kan2. Paling tak boleh blarh beb aku dapat jadi Timbalan Pengerusi .HAHA hebatt tak . Korang tahu ahk aku ni Tim. Pengerusi bagi Kelab ISMA. ISMA larh??? tahu tak? HAHA Kelab Kebudayaan dan Tarian. huhu tak sangke kann. hmm tuh larh jangan pndang rendah kat aku ni, diam2 berisi jugak taww, dan untuk Indoor Games aku just dapat jawatan bendahari jek, hm okeyyh wat tapi nk main Catur ni alahaii aku failed weii tapi aku rase nak cube ssuatu yang baru.  Dan tahun ni aku nak aktif glerr2 ahk , sbagai ST. John Ambulance Scout Team katenye. Btw guys, tuition aku ok-2 larhh, cikgu dea sume best2 gilerr , insyaAllah all gonna be okeyy, tetibe aku bersemangat ni kenapa?? HAHA hari2 aku telan ubat natural homepathy Dr .Haris, mane taknye kann2. Tahunn ni aku akan berusaha untuk jadi yg cemerlang. Chaiyok-2 ! korang yg form 5 punn kene jadi mcam aku ni taww*malas je nk kerek. haha , guraw-2 je syg. oKehh2 aku nk smbung study ni, huhu pakwe sudah panggil a.k.a Buku2 sekolah. kbye.

Sepintas lalu .

Hello my readers ! harap korang sume sihat-2 slalu, okaii-2, nk citerr sikit arhh kan smua budak-2 bed hill lelaki thun ni kne pkai bju melayu stiap hari jummat , aww mak suke gilerr ! aku suke sbb ape au nmpak sempoi gitu . Haha sumpahh derr mmg sempoi gilerr, bukan bab ape taw tpi sbb dyowg pkai bju mlayu letak baju tuh kat luar kann nmpak semart tuh . Haha smpaikan bestie aku mrah sbb mnggedik tgk dyowg yg brbju melayu uh . ADE akuh kesah?? hahaha weii-2 next week aku dh start tuition doe ! haiyakk btul--2 brsmgat nieh . kehkehkeh ,tpi dypwg sume matured gilerr arhh, msti aku sorng jek yg mcam budakxx-2 kan., budak-2 pun budak-2 larhh, jdi diri kite sndri punn dh boleh kann, ok got to go n0w nk smbung rivison form4 niehh. chow !

Buzy yg teramatt !

Hyep ! ok thun ni mmg thun yg pling buzy bgi aku bukan ape taw , baru dua hari msuk skolah, fuhh punyelarh byak keje nk kene buat, abess srabut kpale aku ni , Huhh dan skarng aku trpakse korbankan byk mase aku untuk fokus study. Takpelah klau kite susah-2 dulu kan, insyaAllah akan ade hasilnyee, tpi aku punye timetable mmg pack gilerr ahk ., andd next week aku dh start tuisyen . kehkehkeh with my bb big ass . Mulenye taknak sbb tkut nnti brcmpur aduk pulak dgn keje-2 rumahh ,tkut mase trlampau limit tpi di sbbkan kawan aku sorang tuh hah so aku daftarlah tuisyen . Tpi nnti msti buzy gilerr kan . HAha insyaAllah boleh buat untuk mase dpan aku jugak . N btw knp cikgu suke jadikan aku contoh dalam kelas?? tak shukelarh aku than bdk akn ckp" elehh cikgu asek-2 Bella" . huhu jeles larh ue kan-2, cikgu aku sume cool gilerr kott, cume tettt cikgu sjrah n math jerhh aku tkut, mntk-2 larh mreka tk garang, haha mklumlerhh aku ni dduk first class skaali budokk math lak ue.*mngaku jugak nieh ,ape-2 punn aku tawakkal je larh, aku akan brusaha lbih untuk thun ni smpai msuk klas punn mate dh jdi mcm panda ---> =,=' dlam klass . Agak-2 boleh fokus dak tuhh ,skrng kne byk blajar sehh ni punn aku curi-2 amek lappy tnpe pngethuan parent . hmm hp punn dh kne sita , shitto ! tpi tkpelahh untuk mse dpan gakk , buzy-2 ni punn ade gak dok usik aku lgik ., chaiyokk-2 !

Lahir Dari Hati::Bukan Rahsia

Heyy ualls,, bukan rahsia?? ape tuhh., haha i thu yang u tgah stalker blogg i kann,, awk-2 ape sume ni wak ?? awk anggp sy ni kwn awk lgi ke?? huahuahua, siap copypaste chat kite nan dea than tnye pndpt mreka-2 kann,, awk itu citerr blkng larhh, awk mcm tk pnh buat , pi lntak dyowg larh nk mrah sy ke ape ke kann-2, but awakk,, cube awk brade kt tmpat sy ni ? Smlam mmat tuh anta msg kt sy ckp" knp ckp blkng-2 knp tk trus trang jep",, haiyakk ! nsibb baek larh sy sbarkan jek aty ni,, sbb sy thu slah sy,, awk-2 klau mcm tuhh sy punn nk copypaste chat sy dgn awk . hikhi alaa yg awk ckp dea munafik tuh ? bolei tk ? ape akn jdi erk ?? awk nk ckp itu sje-2 jgk ker ? tk mksudkan punn sbnrnye ., kan-2. Hmm sbb awk gn sy brgduhh wahh kliling dunia org mrantau cri sy , femess sy wak.. huhh . Sy punn nk ckp camni jugak sy tgh skit aty mse tuhh so sy block larhh awk-2 sume, kan-2 . Wakk , awk igat tk yg sy prnh ckp sy tk prnh lpekan dea,, tpi skg kann-2 dea dh bnci sy glerr-2 kot .Hm i loikee ! =)
(biaselarhh ni bile time marah so hiraukan jek)




#:Dalam diri sy jugak, tade pun istilah Putus-2 nie wakk,, n lgipunn sy dh femess skrng , HAha aww i loikee, sy amek kputusan untuk bwk hale tuju sndri sbb khadiran sy slame ni byk bawak msalah kpd awk-2 sume . Jahat erkk sy ni,, hishh-2 saya sedar sy siape . Byak jugak buat slah sbb mnusia tk prnah lari dripd ksilapan . Tak chill arhh gduh-2 ni kann,, umur punn dh smakin tua. Daripada sy mnmbhkn-2 dosa mngumpat n mngutuk n ape-2 jelaa baik sy undur diri, huhh sy punn dh tak larat dgn mnde-2 ni sume . Jangan risau ,awk-2 msti gmbira lepas ni .Dan sy nk mntk maaf kat awk-2 sbb sy ni tak cool dlm hubungn awk-2 smue slame ni (Cehh !cool larh sgt =D) . Ikhlas dri aty ni taww ., HAha gudluck SPM nnti, sntiase mndoakan awk-2 sume . Have a good time with em' Hmm k wakk, peace no war :)

Dedicated to someone:Random-2.

Heyy guys, okeyy aku btul tngah tk taw lah tngah bengang ni .  just tetiba rase nk luahkan sume bnde yg tebuku dlam hati ni untuk seseorang yg dulunye dipanggil kawan ??! okk, firstly bile kite tengah marah ape-2 je kite akan mncarut, mcam aku skrng ni larhh . sygg awk tk paham n tk kenal sy siape . Hah?? dah knal dah?? saye jhat?? teruk>>?? go on lahh sygku . weii aku law gduh dgn member aku tk pernah kott nk malukan dpan publik ! ape statement kau tuh nk bukakkan aib org ?? agak-2 lah syggku. lain kali law nk serang gune otak lah sygg . Weii aku mmg dh brubah ! F U L L S T O P . dah B E R U B A H ! kau thu sbb ape sygg ni sume sbb kau sygg . Seriously klau kau bace msti kau panass kn . Tak sangke ade kawan yg mcm aku ni . HAHA aku lgi tk sngke baii yg kau mcm nie , mcam yg kau ckap sygg tlinge tuh biar sumbatkan dgan kapas yeww, n mate tuh klau bolehh  buat-2 bute . Ntah arh beb, aku rase kau punn sameee jek larh ! aww awk tuh yang terlebihh sudaa sygg . huishh ok nk buat ape lgi lpas ni ? serang rumah pulak kerr?? aww i loikke . M E N Y E S A L kenal aku ? jerkkk ! aku respect each other, aku ckap bnde yg btul watt ., btul tak tipu . T I P U  dose sygg . Dengan ini saya NABILAH mngaku yg saye prnah M E N I P U . weii biase arhh tuh adat tipu mnipu ni , nak di bndingkan mmbuka aib org di dpan public page. huishh terok glerr tuh sygg. Hekeleh kau perr cerr syg, blakng dyowg kau leih pulak mngate. dpan dyowg aku lak yg kau mngatte . Aku tak layak kawan dgn kau ? kau punn tk layak kwan nan aku sbb aku ni D E V I L glerr . Dah larhh k, aku nk mulekan hidup baru tnpe 'lalat-2' mcam ualls ni . hmm aku rase better aku jadi jahatt kodd, baru terkenal kt public page kann . Astagfirullahalazimm dh trikut-2 mcam kau pulak sygg . oitt alim and baik tuh bukan aku ! Thiss is ME.



#:Heww harap maaf smua, bhase agak kurang ajar ckit , hmm hnye nk mluahkan ape yg T E R BU K U  di hati sygg . Kawan bthun mane punn tak gune jugak . huhu k choww .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
_____________________________________________
sEkadar uNtuk meNc0ret-carEt di rUang hati kEhidUpanku..kamsaHamnida
_____________________________________________