Syarat Percintaan Di Sekolah

Holla there ! ok lets have some peep talks , hihu Bell harini ade bace satu entry ni dekat blog . Bukan sini tapi dekat >>TERFAKTAB<< . Sape yg brminat silalah tekan . yeeahh blogg ni  Bell ckap mmng best gilerr  coz byak info-2 bergune untuk korang smua . Hmm gapo dio ?? haha okaii-2 Terfaktab ni blogg pling lajen dlam hal cinta . Hahh sukelah tuh kan cinta-2 ni . ambooii , msti ade yg brminat nk singgah sane kann . 0kaii-2 Bell pun mmg shuke singgah sane punn .hee~ :D . Sudha-2 . jumm bace nie :

Lagi beberapa hari sekolah dah nak buka semula kan? Sedaplah budak sekolah, berapa lama memendam rindu dendam dengan pakwe/makwe sebab cuti sekolah lepas ni boleh jumpa semula kan? Boleh dating dekat kantin, dekat library, dekat padang, tunggu depan gate sekolah, balik jalan kaki sama-sama..Mesti feeling macam filem Sembilu kan? Haah, Sembilu tengkorok lu! 

Gua tahu ramai pembaca Terfaktab datang dari kalangan budak sekolah. Gua sebenarnya takde halangan pun kalau budak sekolah bercinta ni tapi ada dua tiga benda yang gua jadi tak berapa sedap hati. Satu, budak sekolah yang bercinta mengalahkan orang kerja kerajaan, dua, kemain lagi frust tertonggeng bila clash macamlah cinta dia yang paling abadi dan ketiga bercinta bagai tapi belajar bersepah.

Lu orang nak bercinta, lu orang bercintalah tapi gua ada beberapa syarat. Kalau lu orang boleh penuhi semua syarat ni maka teruskan lah percintaan lu orang, gua sendiri akan mendoakan berkekalan sampai ke jinjang pelamin.

Syarat pertama ialah selagi ada orang yang tua dari lu tapi masih single lu orang tak boleh bercinta. Paham tak? Orang-orang ni merangkumi semua individu yang ada kat kawasan sekolah, tak kisahlah cikgu ke pengetua ke tukang kebun ke jaga sekolah ke abang kantin ke asalkan diaorang tak kahwin lagi lu orang tak boleh bercinta. Sebabnya senang je, jagalah sikit perasaan diaorang tu, diaorang yang tua dari lu orang pun single lagi, ni lu orang kemain lagi tayang percintaan depan diaorang. Apa ingat diaorang tak terluka ke?

Syarat kedua ialah jangan bercinta kalau lu orang tak dapat A dalam subjek Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains, Pengetahuan Agama Islam dan Sejarah. Kalau nak bercinta ayat kena power, macam mana nak faham lirik lagu omputih yang makwe kasi kalau lu bongok BI? Bahasa Melayu tu pulak adalah alat komunikasi dalam percintaan, kalau Bahasa Melayu lu pun tunggang langgang, ada hati lagi nak bercinta? Sains pun lu orang kena skor A jugak sebab kalau power sains barulah tahu pasal anatomi badan manusia jadi takdelah lu buat benda pelik-pelik dan bukan-bukan. Subjek agama pun cukup-cukup markah macam mana nak jawab kalau bapak makwe tanya apa beza idgham bila ghunnah dengan idgham maal ghunnah nanti? Sejarah pulak sebab..err..sebab..err..sebab gua minat subjek Sejarah..ikut gua la ye dak? Kahkahkah. Kalau semua subjek ni dapat A baru boleh bercinta..

Syarat ketiga ialah jangan SERIUS kalau nak bercinta sekalipun. Anggap je lu orang bercinta sebab fun dan nak mendapatkan pengalaman. Jadi bila lu orang clash takdelah lu orang rasa rabak apa semua bagai. Kalau rabak pun takla sampai nak telan panadol 5 papan ke terjun bangunan ke, buruk sangat kalau budak sekolah buat perangai camni. Ok, bukan budak sekolah je, sebenarnya budak umur 50 tahun pun still nampak buruk kalau buat kerja bangang ni. Jadi kalau lepas ni ada budak lelaki nak tackle lu, kabor je ke dia, "boleh je nak bercinta tapi jangan serius sampai nak reka-reka nama anak, pikir-pikir pasal kaler pelamin boleh?".

Syarat keempat dan yang terakhir, mintak persetujuan mak bapak lu orang. Cakap je ke ayah/mak lu orang, "agak-agak kalau orang bercinta, abah kasi tak?". Kalau mak bapak lu orang bersetuju, gua sebagai orang luar takkan masuk campur. Tapi kalau mak abah lu kabor, "lipat baju pun tak pandai, pergi kedai pun liat ada hati nak bercinta!" lu orang faham-faham sendiri je la.

Mudah kan syarat-syarat gua? Gua rasa gua takdela kasi syarat-syarat yang kejam pun. Syarat pertama gua hadkan individu yang lagi tua dalam kawasan sekolah je, bukan dalam daerah lu. Syarat kedua gua tak letak subjek susah-susah macam Add Math ke, Fizik ke, Prinsip Akaun ke, semua subjek basic je gua kasi. Syarat ke tiga pulak ialah untuk mengelakkan lu tak menyesal lu buat kerja bangang macam lagi banyak menangis dari baca buku. Syarat ke empat ialah takde orang yang lebih faham tentang lu dari ibu bapa lu sendiri.

Jadi semua faham kan? Tapi kalau ada yang pesen degil mengalahkan anak askar dan still nak bercinta tanpa penuhi syarat gua kasi takpelah, gua harap percintaan lu orang berjaya dan semoga lu tak menyesal di hari tua nanti. Akhir kata dari gua, selamat kembali ke sekolah! Jangan lupa kapur kasut!




#:nota kakiku: HAha okaii-2 , ini smua adlah hasil dripada COPY-cat yeww . Actually Bell brminat dengan dengan enty TERFAKTAB ni . hehe .. sbb tuh copy . Yawhh ! tak sbar nk mulekan hdup baru di thun yg baru dengan azam yang baru . Chill always andd smile always k . choww .

Gambar Burung Yang Kematian Kekasihnya Telah Menyentuh Hati Penduduk Eropah

Seekor burung betina terkapar di atas tanah dengan keadaan badannya yang parah.
burung 1 Gambar Burung Yang Kematian Kekasihnya Telah Menyentuh Hati Penduduk Eropah
Pasangan jantannya membawakan makanan kepada burung betina tersebut dengan kasih sayang dan terharu.
burung 2 Gambar Burung Yang Kematian Kekasihnya Telah Menyentuh Hati Penduduk Eropah
Ketika si burung jantan sedang memberi makan kepadanya, tak lama kemudian si burung betina mati terkulai. Si burung jantan sangat terpukul dan berusaha mengangkatnya.
burung 3 Gambar Burung Yang Kematian Kekasihnya Telah Menyentuh Hati Penduduk Eropah
Si burung jantan akhirnya menyedari bahawa pasangan yang dicintainya telah mati. Ia kemudian “menangis” di hadapan kekasihnya yang telah terkapar mati kaku.
burung 4 Gambar Burung Yang Kematian Kekasihnya Telah Menyentuh Hati Penduduk Eropah
Sambil berdiri di samping tubuh si burung betina, sang jantan kemudian “berteriak” dengan suara yang sangat menyedihkan.
burung 5 Gambar Burung Yang Kematian Kekasihnya Telah Menyentuh Hati Penduduk Eropah
Akhirnya si burung jantan menyedari bahawa pasangan yang dicintainya telah meninggalkannya dan tak akan boleh hidup kembali bersamanya. Ia berdiri disamping tubuh si burung betina dengan sedih dan duka yang mendalam.
burung 6 Gambar Burung Yang Kematian Kekasihnya Telah Menyentuh Hati Penduduk Eropah
Gambar pasangan burung ini dikhabarkan dirakam di sebuah wilayah di Republik Ukraine semasa burung jantan tersebut sedang berusaha menyelamatkan pasangan betinanya.
Jutaan orang di Amerika dan Eropah menitiskan air matanya setelah menyaksikan foto-foto ini. [zonamaya.info]

SEKOLAH lagi ?! 0uhh tidakk !

Hyep there ., huhh ok . Actually tengah tergesa-2 menaip entry yang berkaitn dengan tjuk di atas . Yawh ! lagi satu minggu nak msuk sekolah beb. Bella kau ape citerr ni?? HAha, sumpahh derr aku tak bersmngat nk msuk thun baru dan kmbali ke sekolah . Bukan ape taw next year dah form 5. Fuhh tanggungjawab yg berat skali aku kena pikul. Study-2 andd study . takutnyerr aku beb. Bukan takutt ape tkut dengan peperiksaan SPM nnti . heww semua org termsuk kawan-2 kat fb ., Fuhhlamak status semua pasal sekolah . Ecxited pluss girang gilerr korang ni . mEsti tak sbar nak jumpe kengkawan kan . Korang sume baju sekolah, kasut sume dah beli blum ?? . Haha, btw tadi pergi shopping dgn fmily beli brg-2 sekolah . Orng pertma yg cpat buat pilihan ialah ...... BElla nGekngok . hehe akuh lah tu kan-2 . Seriously adik aku dah prepair sume brg-2 nak pergi sekolah ., tulis nama kat buku punn da . Tpi aku still dok tmenung buadd mcm org bodho-2 ja . Haha berat ati nk bgun pagi-2 pergi ke sekolah bak kata cikk Haziq kite . -,-' haha . Ok mmg tk brsmngat nk msuk thun 2012 nieh . haishh ape punn tk boleh kau bella . huhh mmg berat hati btul larhh ni kan-2 . :)



n0takakiku#: korang jangan malas-2 mcam aku taww . ahah nnti tak berjaye mnyesal pulak . untuk SPM candidates 2012, wish korang gudluck, jumm kite pulun hbis-2san k . tata . muahh :* !

Game 0uh game !



Hye ualls ., kehkeh . Since due tige hari ni , aku b0sann gilerr ahk beb . s0 i decided to downl0ad a game yawh ! haha .Actually member aku punye hobby maen-2 game ni . tetibe dea soh aku layann game-2 ni , jadi aku download ahk satu game ni dlm hp t0uch aku ue. Yeehaa ., name game ue Dragon Rush . Bhahaha , first time maen asek-2 kalah . Perhh game ue ade 4 stages , stage pertama aku tk lpas-2 . haha , geramm punye pasal aku maen smpai aku ke stage kdua , bru puas hati . Excited nk tahu ape yg ade kat next stage ., aku maen gilerr-2 , smpai kul 12 lbih aku dok hadap hp aku . glerr tak glerr ! haha ape ade hal beb . tetiba aku dah f0kus kt binatang ue . N0N-stop mcm orang sakaii . huhhh smpai tetido aku ., pagi tadi lepas sh0wer haha kmbali maen smpai aku brjaye ke stage ketiga. Ke kanan, ke kiri semua ade . Bhahaha jauh btul perjlanan bb drag0n aku tuh . Andd bile dah lpas stage ketiga mstilah keempat pulakk . huhh yg tuhh aku dah penat pluss dh busan -.=' . huhu nnti-2lah stage yg keempat ue .

n0takakiku#: haishh dok maen game je keje ., hm haha maen-2 jugak jngan smpai lalai dengan bnde yg wjib suda .. :)

LELAKI kuat membebel ??!

 Hyep pakwe and awek yang molek-2 . hewhewhew 
SALAM SATU NEPAL . *err mahapp . haaha . SALAM SATU MALAYSIA 






POTPETPETPOTTPETT . *ihsan gugel . 


korang rase pelik tak kalau LELAKI KUAT MEMBEBEL mengalahkan perempuan ? 
bagi aku tak . 
biasa kite dengar perempuan yang banyak membebel kan ? hewhehwhe . its normal . ahakk ! and aku lah salah seorang perempuan yang kuat membebel tuh . who noe ? and one more thing if ma aku membebel kat aku . aku tengok je dia membebel sambil tersenyum . perhh biase lah tuh kan smpailah dea pnat dan berhenti . korang tahu sebab ape lelaki membebel  . nih aku nak share sikit sebab musababnye . ahak ! 




pertama : LELAKI MEMBEBEL SEBAB DIA SAYANG . 




haha . kelakooo doodle ni -__-
 



ouh mungkin ade dalan kalangan  korang-2 yang PEREMPUAN laa nih kan sakit-2 , taknak makan ubat taknak jumpe doctor ke kan . mesti pakwe-2 korang MEMBEBEL bagai nak rak sampai tersembur air liur . err ye kod . haha . 
dear girls , korang jangan rase rimas if pakwe-2 korang camni . dorang membebel ade sebab dorang sayang korang tats why dorang  membebel sampai cair taik telinga yang perempuan nih dengar  . keh keh keh 


kedua : LELAKI MEMBEBEL SEBAB DIA CARING 


lelaki nih kalau dah caring sangat-2 no wonderla kan if yang perempuan boleh FALL IN LOVE dengan dia . ouh god . i hope im not fall in love with this boy  . haahaha . hopefully la kan.
dia caring contohnye : 
"awak dah makan " 
 " dah minum ? "
 "  sihat ? "
 "ade sakit-2 tak ? " 
"ade sape-2 kacau awak hari nih ? " 
"ade tuu tak . ade nih tak . etc etc . blaa blaa blaa . "


ouh mungkin de yang tanya sampai 10 kali mungkin satu hari padahal dia dah tahu jawapan dari pompuan tuh . haha . ade certai-2 girls yang BOSAN bila tnye banyak kalau SOALAN YANG SAMA . kehkehkeh . so guys hati-2 . ahhaha .

ketiga : LELAKI MEMBEBEL SEBAB ORANG BOSAN 


err ade kee lelaki cemni ? perhaps . haha . yelaa bile dorang bosan takde member . last-2 dorang membebel ape yang patot dekat makwe dorang . hewhehwe . pernah ke korang kene cemni ?
dorang membebel ape yang patot kadang-2 bende yang takde kene mengena dengan kita pon dia bebelkan jugak . ahakk ! okay . so weirdo yaww . kadang-2 boleh buat couple nih gaduh sebab ? yelaa dah korang asyik membebel je every dating korang , so no wonderla kan if makwe korang say " GOODBYE" kat korang .at last korang cakp dengan dinding.. ahakk !



keempat : LELAKI MEMBEBEL SEBAB DIA TAK SUKE DENGAN CARA KITA (perempuan)


ouh . aku suke lelaki yang jenis yang straight to the centre , memang agak hurting sikit tapi takpe janji dia jujur kan . ade certain girls yang tak boleh nak terima so that lelaki kene pandai untuk menegur makwe dorang dengan cara tersendiri . keh  keh keh .

lelaki yang straight mungkin dia akan cakap camni :


" lepas nih awak jangan laa pakai macam nih lagi . tak cantik laa . ketat laa.  blaa blaaa blaa . *dan start membebel kerana baju yang satu tuh ."

lelak yang cover pulak : 
" awak , jom saya nak belanja awak beli baju hari nih.saya belikan awak 10 pasang baju , awak pilih la mane yang awak suke . awak nak tak ? lepas nih awak pakai baju bju yang saya beli , jangan pakai baju camni lagi eh sebab . blaa blaa blaaa  " 

mungkin banyak lagi bende yang lelaki tak suke , better korang tanye pakwe-2 korang . herhehrhehr .


kelima : LELAKI MEMBEBEL SEBAB TERLEBIH AIR LIUR 

HAHA ! lelaki terlebih air liur . ohooii . yee ade kod . korang tahu lelaki nih jenis cemana ? 
ouh lelaki yang bercakap NON-STOP . dari awal korang keluar dengan dia sampai korang balik asyik bercakap je sampai kan korang nak interrupt satu perkataan pon tak boleh . uhuk ! sadis sungguh 


contohnya : time korang tengah makan dia bercakap sampai TERSEMBUR AIR LIUR . ewww yeeww . sumpah gelik . ade okayy lelaki cemni jangan cakp xde mungkin bukan korang . hewhehw 
ouh lagik satu nafas berbau . yaww ! mushukk okay . lagik-2 lelaki yang smoking , better girls mase korang dating tuh pastikan bawak polident . eh tak bawak laa chewing gum ke takpon bawak berus gigi dengan ubat gigi . keh keh keh 




notakakiku:okay . cukup laa tuh lima ek . aku tahu ade yang takde kene mengena . entry nih 100% idea aku . kehkehkeh . takde kopipes or kopisusu yaww . actually aku bosan sgt sgt sgt . ngeh ngeh ngeh

Mimpi yang Terindah .



Heyy guyss., pagi2 lagi aku dah bangun . huhh like im always do . gi bilik air jap dah tu braekfast lah ape lagi kann . punye lah malas aku harini s0 haha aku tid0 lah blik kann di bwah kipas andd suhu yang sjuk bersebelahan dgn tingkap. aku pun tido lah teb0ngkang atas ktil . tup2 aku bermimpi . indah glerr kodd mimpi tu . Aku terjage truss aku mnangis baii . Haha. Aku rasa bahagia sangat dea hadir dlm mimpi aku., mybe aku terjage dan trus mnangis sbb krinduan dgn org yang dalam mimpi-2tu agaknye. memang ye ponn . Hmm ni semua mainan tidur je kann. Ya Allah , bahagianya aku ketika itu . Ta k ke pelik k0rang tidur tngah sy0kk mmpi best2 ni dah tuh terjage terus mnagis .Aku klau b0leh taknak mimpi-2 tu berlalu pergi . Aku bahagia sgt. Kenapa dea yang muncul,? :'(   rindu kodd kat dea . haishh alangkah indahnye . Bhahaha ch0w !

Hensem v.S tak HENsEM ??!

Haha ade akuh kesah kau hensemm ??!
Dalam post ni, aku nak share beberapa pandangan perempuan terhadap lelaki yang hensem dan hodoh. It sound quite silly, tapi itulah realiti pada hari ni..So jom kite tengok apa diorang cakap.


PENDIAM
Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

BUAT JAHAT
Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

TOLONG
Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

DAPAT PASANGAN CANTIK
kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat…
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

DITINGGAL KEKASIH
kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

SAYANG BINATANG
kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus… penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

BAWA KERETA BMW
kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

AMBIL GAMBAR
kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

TUANG AIR
kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

BERSEDIH HATI
kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

So..What you say guys?
#: memang prmpuan sekarng kbyakkanye mcm ni .*erh yeke ? 

I Loike!

Kakiku luka lagiii !!

Heyy semua ! uwarrggghhh ...! kaki aku berdarah balik ahk . tu larh dduk kat atas katil d0ublee dacker niha ., haiyaaa ingttkan bile da buat jump style dari atas ke bawah *ala2 supermann gitu tak jadi pape ., macam manetah kaki aku ni terseret kene kepala belt yg tersangkut kat kpala katil tuh . waduhhh ,, haa amek kaww Bella ! suke sgtt buat aksi2 berbhaye di rumah tak pdan dengan bdan kecik lak ue. Kan dahh luke kaki tuhh .Auchh , bleeding sudaa . akit lak ue . Haha but skali skale tkpe , aku mmg suke adventure cenggini baru sh0k beb , tnggung lah kau resik0 yang berlaku nnti . aduhaiii skitnyerrr . -,-' .ch0w !

A.P.E m0tifnya ?

Heyy k0rang2 semua . Tadi tengah sibuk aku dok menggoogle ., aku bukak lha pulak facebook . Than ade post ni menarik minat aku untuk watch that vide0 yang bertajuk Cinta Muka Bulu . Smestinya berkaitan dengan artis kita yg tngah meletopp-2 skrng kann . Najwa Latif . Haha, aku try lha usha video ue ., hahahah lawak abes lha muke2 yg ade kt clip video ue . Sumpah lawak gilerr But ., yupp ape functi0n deaorang buat clip video ni ? saje2 0 shuke2 , and cuba k0rang dengar lirik yg di ubah pulak . hewhew ....... just watch this yawh :




ocayy, h0w ?? " setiap yang berbulu ada kebaikkannya"  .. berbulu ??  aku tak tahu lha klau ini just sekadar j0ke untuk hiburan tpi mcam ntah papetah berbulu dea tu . hmm, lagu sedapp2 di tukar jadi mcam tu . ocayy, people hanye fokus dekat lakonan tu je .   but setngah people pulak berfikiran luncah. heww  ., ape punn tak buleh . think positve babe . itu lagi pnting ! chow .

Nak berbahasa tu, elok-elok lahh..

Secara tiba-tiba pagi tadi aku telah membuang masa. rasa menyesal pulak pegi baca blog orang tu, dengan komen-komen dia sekali. ada satu blog ni entah dari mana aku dapat link, dok sedap la mengutuk rupa paras seseorang. gemok la..mata sepet la..pendek la.. macam kau dok maki-maki ciptaan Allah. ye lah..kau kan cantik. cantik ke? Bukan tu je yang dalam fb d0k update status tu pun sama jugak lah !

Firstly kau nk maki-maki ke apeke mmg suka ati kau lah kann. do i care ??! like people says " blogging n facebooking ' tu ibarat tmpat yg kite b0leh talks whatever rite . yupp i admit it . But kalau nak nasihat ke..tegur ke..marah ke.. sila buat secara berhemah. buat secara orang yang ada _ berpendidikan boleh contoh:

"bawa bertaubat la dik...ciptaan Allah tu.."
"adik,kita tak baik kutuk2 orang taw. kalau nak kutuk, jgn la specific sangat..."
(eh. boleh?)

tapi, kebanyakan orang yang komen tu tulis macam ni. contoh:

"fuck u! ko ni islam ke tak?"
"woi pompuan bodoh! kau tau tak berdosa kutuk2 orang! bla bla
...( siap bagi hadis)"kau ingat kau cantik sangat?hidung kembang!"
"takpayah bertudungg klau peluk lelaki lha! buat malu agame je"
(seriously i'll talk ab0ut it later, hate it)...dan banyak lagi...

amboiii... kalau kau nak marah, marah lah betul-betul. jijik pulak aku baca, bila kau nak tunjuk baik, dalam masa yang sama kau keji, maki dia. oooo...dia berdosa kalau kutuk ciptaan Allah. kau tak? kau tanya dia islam ke tak, tapi kau dok fuck fuck dia. dia salah, kau tak salah la?

Kita mana boleh cakap pasal orang mcam tu ., facebook mann .. fessbukk !! semua org akan bace lha baii . itu blum yang siap mention nama kauu . u talk ab0ut people, than they will talk about u back. see ??

alang-alang nak maki dia, biar maki sampai dia pengsan. jangan masuk kan nama islam dalam makian ko. kalau nak nasihat, nasihat baik-baik sampai dia terduduk. jangan masuk kan maki dalam nasihat kau. kan senang. benci betul aku dengan orang yang suka campur adukkan hukum.


n0takakiku: i g0t to g0 now ., ch0ww! will talks ab0ut it laterr., will be c0ntinue :D

Aku Masih Mencuba::

Heyy guys, benda ni dah lama ade kat fikiran aku cuma takda masa nk menaip and hanya mengarang dlm kpala h0tak ni sejak malam smlam ,, hm. Jyeahh back to topic kini aku msih mncuba untuk mlupakan si dea. hm aku rasa aku da ckup kuat brbanding dulu, cuma kdang2 je teringat balik kisah lalu yg tak dpat di lupakan. Haha dan skrnag aku mula tacing sebab teringat waktu itu .,, kisah gembira dlam hidup bebb! tkkan nak lupakn pulak kann2. Korang yang tengah mmbaca ni pun mesti prnah mngalami bnde yang sama mcam aku ni ., mksud aku "di tinggalkan 0 meninggalkan" sseorang yang dulunye sgtlah brmakne dlam hidup korang.*pada yang blum prnah mngalami lg, aku ucapkan TAHNIAH sbb kau kau blum mngalami situasi sbegini .Yupp khilangan sseorang ue bkan mudah untuk kita lupakn nk2 klau dah terukir kenangan kat situ brsama si dea. teeettt .......... baby dunt cry k, and skg tetiba air mataku jatuh tnpa smpadan . HAHA. EN0uGH ! ST0P crying. Bnde yang lepas jangan di kenang BELLA. Chill + Smile k. Wlaupun sukar untuk aku mlupakan tapi aku akan trus mencube dan cube dan cube. Haiyakk brape kali cube da -,-'.*sebanyak yg mungkin tpi jgn smpai nyany0k pulak jadinyerr. hihi .Take an easy way to forget about him/her. Macam aku ni snang jek ., tid0 larh ape lagii smpai rse aku nak bangun aku bngunLah .haishhhh*anak dara tk baek bangun lmbat lerh ! ADE aku KESAH?? haha dah itu yg pling aku suke nk buat mcm mana. Atleast, tkdela aku nk termenung smpai ke hulu kan., lagi bguss aku bermimpi kawen dgn anak RAJA. haha .

N0takakiku: "Setiap yang berlaku ada kebaikkannya, harus pejam mata dan cuba apa sajaaa aaa ..".tabahkan diri, kuatkan smangat . Chaiy0k2!!

KenaPa akuh nie ??!!!

 aku tak tau la apa jadi kat diri aku. akhir2 nie aku tak sedar kenapa aku jadi macam nie. pening aku pikir apa jadi kat diri aku. dah tak larat bayangkan kenapa aku jadi macam nie. apa aku buat sampai aku jadi macam nie. apa salah aku sampai aku jadi macam nie. berat sangat ke sampai aku jadi macam nie. aku tak boleh bayang kalau aku terus macam nie.

kenapa???
kenapa???
kenapa???
kenapa???
 
kenapa???

Kepenatan TERASA yawh !

Heyy dude/babe . yawh mann ! dua tige hari ni aku takde kat rumah so tade mase lah nk meng-update bel0g ni kan . Bhahaha such a tiring dayy bgi aku . pnat gilerr w0kk . pagi tadi baru balik dari PD . w00ha abes shengal2 bdan aku ni sbb dh lame tak masuk air kann . Aku teringin nak pergi sana lgi weii bukan ape tw bila aku balik MELAKA kpale 0wtak aku ni akan kmbali serabut ., atleast kat sana aku boleh lupakn hal2 yang tak sepatutnya kann . Wei baek aku cari panadol skrng . kpale ni ttibe ting t0nG alek ahk, ape kena lah ni kann . Da mcm kne spinny baju pun ade gak ni ??! Auwchh .,! tape aku ch0w dlu .kbaii .

Kata hatiku: Takpe ini mungkin dugaan untuk aku . walaupun dy dah lupakan aku., aku tetap akan ingat dia sampai bila2 pun.

S0mething b0ut L.O.V.E

HEyy DiseMBEr !. u're super cool . yupp me here . Jam mnunjukkan pkul 12.33am dan kini aku msih belum tidur lagi . HAha =) . Perasaan aku kian menggila skrng . hee~ 0whh tidakk!! 0mDDD yawh . SI DEa malam ni ucapkan gudnite untuk akuh ??! W0ww hee . lovee3 it . Akuh tak sangke dea msih sygkan akuh even akuh dh buadd dea terluka . But why he still ocayy huhh ? Kenapa tak marah je akuh ni . Haissh pelik2 . humm aws0me ! dlm diam hatiku bkate* yeahhh bebeh !! w0ohaa he still rmember me dude . 0opss Haha agak 0verr yer awk ni . T0night such a nice dayy . humm 1/12/2011 . the last m0nth f0r this year . I h0pe this m0nth i'll have a great day than past . yeahh past is past .,  ch0w la vista sygg . nyte . <3

N.U.K.I.L.A.N hatiku .

Dear my bloggie diary ., hahaha . HYE there w0rlds . belum terlmbt lgi untuk aku ucapkan tahniah kepada harimau muda Malaysia yg telah mengalahkan Indonesia dlam pertndingan bola sepak Sukan SEA .

Back to topic aku actually tengah b0san tahap gaban ni ., so shuke2 ati nk msuk entry kali ni .
 Alhamdulillah all gonna be fine back . Aku besyukur sgt sbb ape yg aku doa kpdNya akhirnya termakbul juga . Mmg bkn niat aku untuk menghalang persabatan ssiape . Aku ckup bhagia mlihat mereka kmbali seperti dlu walaupun hati aku sdikit sayu . Im the stupido pers0n actually., knp aku harus mcm ni , haha spatutnya aku ikut kata dia tpi akibat keegoan aku yg terlmpau tinggi sumenya hancur musnah . Tatkala aku brsedih aku akan teringat dia , sangkaan aku salah terhdap dia. Dia byk ajar aku ape itu perasaan dan mcm2 perasaan yg telah aku pelajari . Bila kita sayang n cinta sseorng sukar utk kite mlepaskannya ., akhirnya aku tewas . Aku terlalu ego ! tnpa aku sdari dia telah pun mninggalkn aku . Aku mula sedar ape rasanya bila kite khilangan orang yg kite syg ., bnde yg lepas takkan kmbali lgi . Sgale memori akn aku lupuskan . Aku redha dgn pemergiannya .,, Alhamdulillah, semua jwapn2 yg aku cari mmmbawa aku kpdNya, aku nampak cahaya yg m'lambai2 dri jauh, cahaya itu yg mmbuat aku bangun , dan ketenangan itu milik aku .


NUKILAN HATIKU SAYU BERKATA:

Kiranya hujan turun membasahimu,
itulah air mata dari hatiku,
menghintung hari2 bersama,namun aku dikecewa,
andainya ada bayu yg mmbelah wajahmu,
ia membawa kata dariku.,
aku kini dapat mnerima perpisahan ini .

Nota kakieku#:

 
Cintailah kekasihmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi musuhmu. Dan bencilah musuhmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi kekasihmu.

PERFECT boyfriend .

  • Give her your hoodie, even if you go to different schools.
  • Give her a big t-shirt of yours to sleep in.
  • Leave her cute messages.
  • Kiss her in the cheeks infront of all your friends.
  • Tell her she looks beautiful.
  • Look her in the eye when you talk to her.
  • Let her mess with your hair.
  • Just walk around with her.
  • Forgive her mistakes.
  • Hold her hand when you’re around your friends AND in private.
  • Let her fall asleep in your arms.
  • Stay up all night with her when she’s sick.
  • Watch her favorite movie with her.
  • Come up and grab her by the waist.
  • Be true to her.
  • Love her like you never love anyone before.
  • Remind her everyday why you fell inlove with her
  • Doesn’t Make her jealous
  • Tell her, I just want to have you for the Rest of my life. 

:: S.A.H.A.B.A.T selamanyer ::

Hye peeps ., its too long i didnt publish a new entry . s0 today i would like to wrote s0mething special here am0ng my life this year 2011 ., and its all ab0ut friendship . Today i have learned s0mething ab0ut friend . I th0ught th0se are my friend but im totally wrong ,, sometimes a friend will make us cry .. and than we knew what is the meaning 0f true friends . Lets this picture talked ab0ut it :













so true..a friend can truly understand the real you..even when the whole world walks out..a friend will always be there to understand and be with you..I have many friends but only a few of them remained to be true..passing by ;)

Cerita sedih sepasang kekasih ..~



sedih giler tu......pastikan tisu berada di sisi anda...
Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Razak,
yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni
sebagai 'imah' je (nak kasi nampak manje le tuh). imah
ni lak panggil razak ni 'abang' je cos diorang ni dah
close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun.
Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka
masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh...
Imah ni kesepian le kat Singapura.
Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang
...Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2
imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi
makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imah
ni dah terpaut lak kat kamarul nih... maka hilang la bayang2
razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke singapura. Beria2 le
mamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak
ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town.
maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh...
tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2...
sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul
tu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak.
Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik singapura.

Razak pun memberanikan diri dia... jumpa imah. dia gi le rumah
imah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam.
razak cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat
masa sepeninggalanku" imah terperanjat... "err bila masa
lak nih.. aku setia apa..." kata imah razak berkata...
tersedu2.. " Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul
..." imah terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja
..." tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK
tu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..."
razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang
menangis...

I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam... masih menangis....razak sambung...

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you
> They're a mirror

I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

"suara razak terus mendayu2....

"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

razak ulangi phrase yg sama.......imah terdiam...walaupun
air mata masih mengalir...

My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu...
tiba2 mulut imah berkata ... " abang, imah nak beritahu
abang sesuatu" "katakan lah duhai imah" jawap razak dengan
suara perlahan... " err...... err..." kata imah dlm keadaan
bersalah..."katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggup
terima..." tambah razak...perlahan2.. imah berkata

"abang..."
"sebenarnya... imah tak paham bahasa Inggeris..."

STOP !

hMM.., berhenti untuk seketika ., facebook ., blogging , chilling . bye ualls , i'll be rite soon .

relEXX:: chilll:: GENERASIKU !


Artist: OAG
pagi terjaga ku dari mimpi
terasa hati senang sekali
pasti dunia ku yang punya di hari ini
bersama kawan-kawan ku pergi

ketawa riang senang hati
indahnya dunia ketika kita muda remaja

segalanya dalam genggaman
walau apa pun tak kan menjadi halangan

hidup ini setia menanti
generasiku bersinar bagai mentari
oo...

malam ini bertemu di pesta
berdebar membalas senyumannya
manisnya oh jatuh cinta kali pertama
bersama menitiskan impian
cinta, cita-cita dan harapan
di usia ini... tiada yang tak mungkin
oh sayang
!

segalanya dalam genggaman
walau apa pun tak kan menjadi halangan
hidup ini setia menanti
generasiku bersinar bagai mentari
jangan gentar mengejar mimpi
yakin berani percaya diri

dan mula dengan hello
oo...

jangan takut jatuh ke bumi
bingkas bangun melangkah lagi

ke depan, lari dan terbang menuju bintang
hanya kau saja yang bisa menentu
arah hidupmu
yeah...
oo...

pagi terjaga ku dari mimpi
terasa hati senang sekali
indahnya dunia ketika kita muda remaja

segalanya dalam genggaman
walau apa pun tak kan menjadi halangan
hidup ini setia menanti

generasiku bersinar bagai mentari

segalanya dalam genggaman
walau apa pun tak kan menjadi halangan
hidup ini setia menanti
generasiku bersinar bagai mentari
oo...

segalanya dalam genggaman (oo...)
hidup ini...
generasiku...




#n0takakiku:Gilakk study smbil dngar lagu nieh , exam week ! i'll learn t0 move on. segalanya dalam genggaman walau apa pun tak kan menjadi .halangan . Yess i'll pr0ve it .,

Lelaki kau nak ape ?

Suatu petang sedang bermesej ketika angin sepoi sepoi bahasa ..

pakwe:baby, i baru balik keje ni. nak mndi jap..
makwe:oke. pastu rhat dlu yep sayang..

10 minit kemudian..

pakwe:dah suda. nak kua jap..
makwe:nk pegi mne? tak letih ke?
pakwe:nk kuar lepak jap. jumpe mmber..
makwe:orait. lepak la dlu ..

2 jam selepas itu ..

pakwe:i da blik ni baby. nak rest ..
makwe:hmm klau i ckp kang, u kata i suka bnding2..
pakwe:ape dier ??
makwe:xdela. i rasa sekarang ni kalau u dengan i je, u rasa tak hepi,
             tkde mud, letih, nk rehat la. macam2 agi..
             kalau dengan member, i rasa u hepi je, tak rest pun.
             letih pun hilang kan? tak adil la..
pakwe:u taw kan i tak suka u banding bandingkan.
            tolong jangan pertikaikan ape yang i buat b0leh?
makwe:-___________-


Lelaki nak apa sebenarnya?
Lelaki hati kering tk berperasaan eh?
Lelaki memang akan pentingkn kawan ke?
Lelaki cepat rase b0san ek?
Lelaki knapa cepat berubah?



#see. dunia sebenar mmang macam ni ker? grr .

MUscle man !

Ahahah .., im t0tally n0t .,, jyeahh yg ni aku shukee ~




Antara ciri-ciri lelaki macho tentulah berbadan tegap. Tak kisalah rupanya, asalkan ada manis dan dengan dada yang bidang dan otot yang besar dan keras adalah wajib untuk kelihatan macho. Nak dapatkan tubuuh badan sebegitu kebanyakan lelaki giat pergi ke gym untuk membina dan membentuk tubuh badan yang tegap. TAPI.. jangan terlalu ghairah dan over ye... sebab kalau terlebih banyak ketul2 otot tu dah jadi menakutkan plak. Macam dorang di bawah ni. OMG! YA ALLAH.. seram mak..





Korang suka tak?

CHILLeXx Family >>

w00ha! yawh waddup guys., yaa seri0usly miss them s0 much., al0ng at Phang . ABang at Miri , Kak Lina at pineng . huhh miss them larrh. JUst me gem0xx and my lil br0 n sista stay in h0mmey. Jyeahh we're chill family l0rhh., why?? haha we d0nt care and we l0ve what we d0 and s0 whatt !!, we like t0 hang 0ut t0gether and less t0 hang 0ut wiv frends. LETs me intr0duced them to u owkeyy, check it 0utt ! ~




 IZYANI a.k.a KAKL0NG


Tadaa~ this is my al0ng, cun kan al0ng aku nie mmng cun sangat. Dia nie se0rng yang baik n slalu take care pasal sume benda. umur baru 27 thun, upzz al0ng aku mng orng ckp mcm umur 20 thun, muda lg kan, Heyy3 jgn cube meng0rat along saye erh dia dah berkahwin auw n dah nk jdi m0mma da punn. hee~ i cant wait f0r it.BTw . dialah mak tiri dlam rumah aku, rasa bhagia lau dia takde kt rumah tpi akan rindu lau dia tkde kat rumah., hmm mcm mne ue. Ape2 pun il0ve herr as my Bigter.



 MUHD AIZAT a.k.a ABG EJATT


Wala0 ! phewett2 .., perhh hensemnyer mmat nie. styl0 glerr . m0st i like he p0sing wif that car. Aww2 .., jyeahh nie bro aku dia lau dduk b0rak mmng best. Dialah br0 aku yg pling aku syng. Dia sp0ting glerr k0t, haha bile nk mai smnnjung. RINDU sggt sama kau ! Abg an suke sakat lla . ehemm2 my ph0ne pliss take care 0f it k. Weii kau mkin kaye lah abg, bile nk bwk bella hang 0ut lgi . hee ~




 NURLINA a.k.a KAK LINA B0ngeK !

This is my sec0nd sists., huhu dia nieh kakak akau yg pling gamble ahk. Dia mang sekepala ngn aku, klau hang 0ut pun slalu t0gether gn aku .., waaah ape2 je aku mngadu kt dia. Skg dia smbung study kt USM laa., idup aaku brtmbah b0san tnpa dia yg slalu mnggila gn aku. Wlaupun dia d0k pineng tpi kite0rg tetap keep in t0uch. Klau men cuit2 dia nie un best jgk auw ! IMISSu larhhh.


AZIEMAH a.k.a GEM0XX


This beauty lady is my third sista ., aku tak rapat sangat dengan dia nie tpi smnjak aku keb0sanan aku suke sakat dia nieh. heeuee dia mmng suke mnyendirikn diri. Haha, Aku tak tau nk cakap ape psal dia nie yg aku tau dia nie mmng rajin n suke memasak mmng untung spe yg dpat kawin dengan dia nnti. At the same time aku mang suke betekak dgn dia tpi aku mmng sygg di sgt2.

 MUHD AZRI a.k.a AYIE@ALEEP


Nieh adik b0boy aku, tadaaa ~ aku pling menyirap gn dia nie.  Suke sangat kacau aku time buat keje. Dia ni mang gilerr2 sikit tkde keje je kacau aku. niat dia sbnarnyer nk hilangkn b0san s0 dia ajk aku gaduh gn dia., kdg2 ue riuh satu rumah sbb dia nie lah., tkpun dia gaduh dengan my lil sister aku ue. aduii kdg2 aku un naek pning., hari2 pergi sch tnpa dia aku b0leh mti laa  btw dia ni baik hati lau aku mntk tlng je msti dia tl0ng aku n bb ue aku sygg dia nieh.



 HUSNA a.k.a UNA@ADAK GUYUN


Hahahah .., wh0s this girl ??! nieh my lil sista lahh ., mmng len dari yg len . ADAK GUYUN??! ape bnde ue. itu nme mnje dia larh., ayah yg bgi, pelik kn??! versi jawe k0t. Dia ni active sukan, adik aku yg pling ganas n degil. Mmg degil and semua 0rang dlm rumah akit ati and bleh jdi glerr sbb dia nie auw. Kdg2 aku sendiri rase nk hemp0k dia gn bku mane tk nyer bace bku malas 2 malas nie mlas. slalu jer nk gaduh dgn adik laki aku ue ., sehari tk menjerit tak sah, sampai mak un da tak tahan, hahaha.





n0takakiku# suke hati i larhh nk ch0ose pixto2 nie haha. Ayie tak suke brgambar lah s0 im just take it. HAHA u ade tak siblings yg mcm i nieh ??!

A little bit b0red.

Hellupp ! Ha ha ha i bid t0 myself., seri0usly mood bosan giler . study3! 0Md my head g0ing crazy ., n0thing to do actually s0 i just write s0mething crossed in my head, 0wh that b0y "kecik" my classmate a.k.a b0y that always make my eyes annoying with him. Huhu, last time he disturbed me ., but n0w no want will sally, m0ck and called me "muncung" ! huhu, my m0od sp0il with0ut pe0ple that always make me smile., 'kEcik" accident m0tocycle so i'll bored in the class . He always make me laugh n laugh, My big ass als0 not there f0r me., huhh mmng b0san lah hid0p nieh.. im feel like want t0 running 0ut 0f space t0 go s0me cozy place with him, huhh than he will cheer me up . Ha ha., 0ut 0f my mine !



N0takakiku: M0stly like PURPLE !

saya sayang awk ! awk sayang saya ?

Saya sayang awak.. Tapi betul ke saya sayang awak?? Awak sayang saya ke?? Kalau sayang, nape awak pegang tangan saya?? Awak nk hug saya,suke hug saya kan.. Tapi awak tak halal lagi untuk saya kan?? Awak sayang saya ke kalau saya kasi semua tu kat awak??


Saya bahgia dlam pelukan awak, saya rase awaklah pelindung buat saya.Saya sayang awak..Betul..Tak tipu..Tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai?? Saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak.. Saya lupa solat, saya lupa dosa.. Saya lupa Tuhan..Takut la...

Betul awak..Saya sayang awak.. Tapi saya takut.. Takut sangat nak sayang awak.. Awak baik, selalu solat awal.., anak guru tarekat plk tuh, tpi knp kadang2 tu s0lat pun saya lmbat2kan bila bersama awk.. Haha ingt tak kt fs tuh.kat tempat takde orang, kita stop. Ape yg kite buat nieh! Beratus duit awak habis untuk saya kan?? Setiap hari awak akan call saya kn .Saya hargai sangat.. Saya tau awak sayang saya..Tapi nape awak tak simpan duit tu dulu..Kot2 ada jodoh, boleh kita kawen.. Awak... Saya takut.. Takut sangat.. Takut bila ingat pe yang kita dah buat.. Saya nak awak jadi halal utk saya.. Tapi tak boleh la sekarang.. Macam mana awak nak tanggung saya..Kita blaja lagi..Saya nak hidup dengan awak..Saya nak awak jadi imam saya.. Nak sangat share everything dengan awak.. Saya nak jadi kekasih halal awak..Tapi betul ke cara kita wak?? Saya takut laaaa...

Awak..Saya nak hidup dengan awak forever kat heaven.. Tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??Macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi.. Tak kisah la saya dulu, awak dulu atau dua2 skali.. Boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang?? Kalau la Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak, apa saya nak jawab nanti.. Saya maluuuuuuuuuuu sangat kat Dia..

Awak.. Lama saya fikir.. Saya fikir pasal kita.. Betul saya sayang awak.. Tapi, sampai bila kita nak camni??Awak.. Saya dah fikir lama... Lepas ni, kalau saya xmesej awak, xnak jumpa awak, xnak call awak, awak jangan salah faham tau.. Saya buat camtu sebab saya sayang awak sangat2.. Awak.. Saya nak forever kat syurga dengan awak.. Dulu saya sedih sebab kita tak slalu berjumpa.. Tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita.. atleast kite bleh jumpekn walaupun jarang., Kalau dekat, awak boleh agak kan pe kita buat nanti??

Saya xtau camne nak bagitau awak..Saya nak jaga hati awak.. Tapi awak sedar tak sebenarnya saya dah kotorkan hati awak.. Saya suka goda awak dengan manja saya, dengan snyuman saya.. Saya suka buat awak cair dgn saya.. Jahatnya saya.. Awak saya banyak dosa.. Awak nak ke terima org macam saya jadi wife awak?? Awak.. Saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak.. Saya nak jadi the best wife.. Baru la awak xpandang orang lain dah.. Saya xnak susahkan awak dengan saya yang macam ni.. Awak.. Saya nak jadi bidadari awak.. Bukan kat dunia je.. Tp kat heaven gak.. Saya nak jadi bidadari awak yang forever..

Awak.. Saya tahu saya xbaik.... Banyak sangat kekurangan dan xlayak nak tegur salah awak.. Tapi saya sayang awak.. Apa kita buat, bukan ada org tahu pun... Sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya?? Saya pun nak awak jadi suami yang boleh pimpin saya ke syurga.. Tak nak ke?? Takkan la awak sayang saya untuk hepi2 kat dunia ni je.. Awak xnak ke pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti?? Awak.. Tolong la... Saya xnak dah jumpa awak.. Tapi mungkin saya lalai gak nanti.. Syaitan selalu ada dengan saya.. Suka je dia kalau saya keluar dengan awak, goda awak.. Awak.. Tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa. Tolong ek.. Saya lemah sangat..Saya nak jadi kuat.. Kuat untuk awak.. Untuk hidup dgn awak.

Saya sayang awak.. Camne kalau tiba2 Dia panggil kita before kita sempat bertaubat..Takutnye saya..Awak xtakut ke?? Camne kita nak pergi syurga?? Camne saya nak jadi bidadari awak?? Saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tapi dengan apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dalam cinta kita?? Malu sangat kat Dia..Awak..Saya nak berubah..Untuk diri saya gak, untuk parents saya.. Tapi, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan?? Saya nak berubah pun sebab nak jadi the best untuk awak.. Untuk babies kita nanti.. Nak jadi mom yang the best..Huhu. Tinggi betul cita2 saya.. Saya pun nak kita jadi pasangan yang educated.. Nak sama2 berjaya.. Tapi educated yang taat padaNya la.. Mesti bahagia kan.. Kita ingat Dia, Dia pun ingat kita, so, boleh la Dia jaga kita nanti..

Awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kat syurga tau.. Awak doakan la saya biar boleh masok syurga.. Saya nak jadi bidadari yang tunggu awak..n there, i'll be yours forever... Tapi, kalau awak pergi dulu?? Iye..Saya sedih.. Tapi saya pun akan doakan awak.. InsyaAllah..Nanti awak tunggu la saya kat syurga k?? Mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana.. Tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k?? Saya nak jadi bidadari awak..

Abg.. Maafkan syg kalau ape yg syg buat dan bagitau ni mengguris hati abg.. Syg buat camni sebab syg sayang abg.. Syg xtau camne nak bagitau abg.. Sebab tu sayg taip kt sini.. Maaf sebab syg post kat sini.. Bukan nak bukak keburukan sendiri.. At least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sebagai panduan.. Ramai kat luar sana kapel dan buat macam2.. syg takot nak post kat abg.. Tapi syg harap abg tergerak hati nak baca ni k.. Abg.. Dah nak maghrib la.. Kejap lagi mesti Dia panggil saya.. Ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n syg tunggu abg jemput syg sebagai yg halal utk abg nanti k..

oNe step f0rward . ~

Alhamdulillah hubungan kami bertmbah erat., aku cube dan cube untuk terus bersama dengannya, walaupun kadang2 terasa untuk mninggalkannya. But, im l0ving him m0re than anything ., abg kan pernah ckp "langit itu ibarat abg dan bumi itu ibarat sayng, hujan 2 pulak ksih syng abg kt sayang" kalau hujan lebat mknanya ddibnjiri dengan kasih syng abng lah kan.Abang2 lebiu sgt kat abang taw., thks sebab bersusah pyah demi syng k .




N0takakiku : Sebab hujanlah semua rumput2 dimuka bumi ini mnghijau ., ggys <3

hAha kau memang giLerr kan .. !

" aku sayang kau! aku sayang kau! aku sayang kau la sial! giler! kau dengar tak?! aku sayang kau la giler! kau giler sebab tu aku sayang kau! tolong jangan waras. Demi aku please................ "

serius aku sayang kau sangat2! Tak tipu weyh! Aku pon tak tahu camne aku leh sayang kau. Aku sendiri tak sedar! Tapi aku tau aku sayang kau bukan sebab harta, rupa atau pangkat. Aku sayang kau sebab kau giler! Kau giler! Kau giler!

Sayang kau dalam diam lagi thrill dari berkapel! Aku suke! Thriller giler ar! Aku sayang kau tapi aku tak berani nak luahkan. Aku takut nanti tiba2 kau berlagak waras depan aku. Walhal tak pon! Kau manusia paling giler pernah aku jumpa! Kalau ade sape2 calarkan kau, aku calarkan die balik walaupun seekor nyamuk!

Gila kau tu betul2 dah buat aku jatuh hati. Selama ni pintu hati aku tertutup. Tapi tak sangka pulak kau mampu buat aku bukak balik pintu ati aku ni. Ah! Kenape aku boleh suke orang giler macam kau!!

Btw dengan aku2 skali da gilekan kau .., pehal lak nieh !?? ahahah. kau mmg gilerr an2 bab ue akku da syang kau gilerr2 .


Ni lah orang giler yang aku sayang sangat2 tu.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 
 


ta daaaa :D
haa , budak ney la , haha 
lawak ja la , budak yg saya mksod kn di ats toO , adalah
rahsia la sayang , wee , kbai <3


s0mething in mem0ry,

Dalam bas akuh dduk tmpat biase aku lepak ngan adik aku., suddenly ade mamat brutal dtgg menyemak ., huhh.. heyy si t0njang nie lgi ! tak sahh klau tak usha akuh. halamakk aiyy.. Huhu . tak kesahh lah aku ta layann kau punn. tapi semakk nyerr muke aku ! bau kau da larh kuat., perfume jenama ape kau gune nieh.. jgn dekatt2 ngan akuh lah t0njang .. mase bas nk brhenti., girl yg kt depan ue ckp 
 " abG2 tak yah lah nk tryy akak ue .., bile2 un takkn dpat punye ., akak nie dah ade bf dah hnsem dri abg" t0njang" diamla kau gem0k ! kau thu ape bdk" girl ue "kan akak kn., bf akak hnsemm kan., bb akak nie cute larh".. derrtt .!
Tiba2 aku teringat kt fifi ., 0rgg skeliling mmg mcm nieh, peduli ape akuh nak bf hensemm ke tak ., hensem law mcm haprakk un tak gune jugakk ! ahah.,
Btw., penyakit hemoroid dtg kembali ., penghadaman akuh tak bt0l!! bkn tuh., haaha . . . lemahyer badan. jalan tak leyh dduk lgi tak leyh. Mang tahap siyez da. Aku salah bb tak dengar ckp mak., sumpahh akit perut nieh! Kkurangan darah ..........?


N0takakiku: "Adik hensem tak smestinya baik, buruk tak smestinya tak hensem
                   yang penting hati kita ni baik ke tak" ...

Dia dah tak berNyawee. !

hye ualls ! uwaaahhhh !!!~~ uwahhhhh !=( . Aku tak boleh hidup tanpa dia !yes i d0. Dia yang aku paling sayang., tanpa dia hidup aku tak bermakna lagi . Sumpahh !! Dia banyak berfungsi untuk akuh ., ke mana saja akuh pergi dia mesti ikut sekali .. =( .Dulu akuh selalu jatuhkan diaa habis terburai isi perut dia ttapi dia tetap berfungsi lagi walaupun berkali-kali akuh jatuhkannya. Tapi kali ni dia accident dengan lebih ter0kk ! akibat kecuaian dan kelekaan akuh daa ~~ Sape DIA tuh ???! jyeahhh .. nak beritahu nieh . aha . Tadaaaa . M0Torola w50. Walaupun dia hp murah setakat yg akuh gune seumur hidup .tapi aku sygg dia weihh !! Skg dia dh mampus n tak bernyawa sebab lemass kt dalam air ., salah akuh sebab lmbat selamatkan dia. hurmmm., tadah tanganla jawabnya nk tunggu hp baru . Nie klau dapat free 0rg ikhlas bgi kn takpe. HAha.., i cant life with0ut u my sweety hp.



n0takakiku : Hp tuh hakmilik kakak akuh . =_=' nsib baik dia tak mengam0k!
                  pe2 pun ganti ttap kena gnti .

lil crazieZ 0pen h0use ever !

haha ., little bt sh0ck ! my h0use have many guest t0day., t0day im n0t very well.Haha . my lil br0ther sitting besides me with his mumbling m0uth yawh! n0w he try to gvgyvftft .!! see what hbgt6gt67 5de tyfr he trying to do .Derrtt ! an0ther side 0f me there is my lastly sister., she 0so "menyempit" on me. many pe0ple here. 1 ,2 ,3 4 ! im just sitting behind the wall nearer the book shelve. aha ., why he trying t0 take heart 0f me ??! aha ., stuppid rite ! this kind 0f b0y c0me to me with his full 0f h0peless. i cant say anything dude ?! i kn0w what he trying to describe., >>>> tak berniat untuk melukakan hatinya., dtang dgan seribu harapan. mengharap sesuatu yg tak mungkin berlaku.


n0takakiku : atiku pilu kerananya .., maafkan akuh tak menerima dikau sebagai temanku sehidup slamenya.

weih ! jangan lupa M.E.R.D.E.K.A rayerr lahh.

Haha hyep hackers ., h0w b0ut ur h0liday ??! must be enj0yed rite . I h0pe me oso have a g0od time this week. w0oha what date is t0day ??! heyy guys t0day is 31 August 20011. What special day t0dayy ..? jangan d0k beraya sakan jekk. HAri nie NATIONAL dayy larh . uwahhh , m0st pe0ple f0rget this special day rite ., where is the patri0tisme in 0ur c0untries ?. we're one MALAYSIA. lets this video talked ab0ut.





n0takakiku : Memperjuangkanlah kaum dan agama sama rata., and fertilizer value     
                  0f humanity. we're Malaysian.

w0ohah .., raye2 datanG lagi !



Welkem3! hahahah. Dengan ini saya memaklumkan bahawa ESOK cuti sek0lah da brmula !! 0wh yeahh m0re i l0ike it babe .! ekikiki . es0k akuh da leyh wat giler2 akuh .. waaa .. ta sabaryerr nk raye. hhaa ., weii Bell kAu sudah besar lah nk duit raye jgak ke .. whtever ! 0rg da bgi kite terima jer. buat muke ala2 cute ckit mesti duit raye tahun nie berkep0k-ep0k. heee ~GTH !! please larh d0nt talked ab0ut other pe0ple pers0nality. akuh siyezly tak suke 0keyy ., nk2 kau kawan akuh. jangan hanya di depan akuh kau baik tpi kat blkang kau mul0t mcmm @#$% .., hah amekk kau ikhlas dari akuh !. (hiraukan statement yg  tkde kene mngene ni k) n BTW to ualls terutamanye kawan2 kelas 4A seangkatan akuh ., akuh nk mntak maap klau akuh banyak buat gilerr ngan k0rang n kalau2 tersasul bahasa yg agak kurang sedapp di dgr k . halalkn apee yg k0rang bgi akuh makan slame nieh . Raya nt jangan lupa datang rumah terbuka akuh k . hahaha.





n0ta kakiku : memandangkan hari lebaran sudah hampir tibe Bell kt sni nk menasihatkn m0kcik2 n pOkcik2 yg nk blik kampung uh supaya berhati-hati driving kenderaan k. Bhahaha ..,! jgan terlalu excited hingga melupakan keselamatan nyawa dan keluarga tersayang.

adUii sakitnye perut [!]

hye peeps! wahahah .., nampak tak tajuk diatas . ekiki .Bell sejak pgi tdi sebelum ke sek0lah perut tetiba jerh meragam sakan. s0 my m0m said n0 need go to sch if ur st0mach still n0t okeyh. Dengan keazaman yg byak aku kuatkan jugak untuk ke sch . ehe .., seri0usly kt sch sakit perut tu da hilang. tpi after recess time sakit tuh dtg balik. ya Allah punya senak ! smpaaikn aku tak leh bngun. than kuatkn semangat untuk msuk hist0ry class. w0oha pmbeljaran dilakukan di bengkel jahit . hist0ry class pun cikgu tak mngajar harini., sakit senak yg gilerr babeng tuh mnyebabkn aku beredar brsama-sama rkaanku Eny untuk tmankn aku call my daddy scepat mungkin. But !! WAIT F0R MINUTE ,.. ini bukan skit perut biasa .. ini rase suda mahu kena cirit-birit .. uwahhh . akuh dgn segera suruh rakan aku uh untuk cepat segera. Aku tak tahan larh weii . tempat first yang akuh nk pergi ialah T0ILET. jauh gilerr dri bengkel jahit uh. perut mang ngh meragam mse tuh. nasib baik lah sempat. lw tak x thu ape jdi .. huh nsib baik kwan ade rakan yg setia menemani akuh. call daddy n suruh pick up Bell kt sch. larhhhh .. rupe2nya daddy un sakit prut ! ape da jdi nieh . hahaha. sesampaiye daddy . kite0rg un check 0ut dri sch. dalam kete daddy ckp dy pun cirit birit bgitu juga ngn my m0m. BaHahHAa .. ape yg akuh da telan ni ??!Q 0wh kERANG yg m0m akuh masak ??! salah makan 0 kerang uh da expired .. hahah . wahh blik rumah kite0rg tukar2 shiff t0ilet . hak3! akityer prut ni smpai k0song isi prut ni ., perghh kene kat sch pulah tuh ..





n0ta kakiku:# haha ., laen kali makanlah mknan yg berkhasiat n tgk jugak jnis mknn uh. kang tak psal2 perut buat hal di bln puase ni ., hahaha bukak puase tdi mkan kupan pulak .., haissss .

AkUh gilerR kp0p kaH?

hye peeps t0day I wanna talked ab0ut kp0p artist ??! wo0hAaa .. tak thu larh kan knpa apabila aku telah di jangkiti viruz .. Haha ., cewah virUzz ! teett .. jangkitan daripada rakan baikku . Weii mereka2 nie cute larh weii ,. kalah artis Malaysia . Tapi bkn untuk berbangga dgn mereka2., kan bagus klau ade gr0up2 ni kt Malaysia. 0wkey2 nak mnunjukkan betapa aku gilerr kt artis kp0p nie . hehee kt bawah nie antara lagu2 yg aku selalu dngar dri brmacam2 gr0up .


The members are Leeteuk (the leader), Heechul, Han Geng, Yesung, Kang-in, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook, Kibum, and Kyuhyun.



Beast members consists of : Yoon Du Jun, Jang Hyun Seung, Yong Jun Hyung, Yang Yo Seob, Lee Gi Kwang, Son Dong Woon.



Members: Park Jaebum [LEADER] , Kim Junsu , Nich Khun , Ock Taekyeon / Taecyeon , Jang Wooyoung, Lee Junho , Hwang Chansung)


Member .(Lee Jinki ), Jonghyun (Kim Jonghyun ), Key (Kim Kibum ), Minho (Choi Minho 최민호), and Taemin (Lee Taemin ).


N0ta kakiku : ngeee ~ nk suke b0leh tpi jngan smpai 0bses pul0kk . MBLAQ tak smpat nk publish kn . :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
_____________________________________________
sEkadar uNtuk meNc0ret-carEt di rUang hati kEhidUpanku..kamsaHamnida
_____________________________________________